Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ισόπαλο το ντέρμπι, ο ΠΑΟ τις εντυπώσεις


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 με γκολ των Μήτρογλου (87') και Φιγκερόα (73')

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο βαθμολογικά αδιάφορο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να κερδίζουν τις εντυπώσεις προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών των «ερυθρόλευκων» εις βάρος των παικτών και της διοίκησης. Το Τριφύλλι προηγήθηκε με γκολ του Φιγκερόα στο 73΄ αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου στο 87΄.

Το ντέρμπι ξεκίνησε σε... θολή ατμόσφαιρα, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που έπεσαν και περιόρισαν την ορατότητα στο ελάχιστο, ενώ κάηκε μέρος των διχτύων της μία εστίας και χρειάστηκαν μερικά λεπτά έως ότου επιδιορθωθεί. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με ελαφρά υπεροχή του Ολυμπιακού, που είδε το απευθείας φάουλ του Χολέβα στο 22΄ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Καρνέζη. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» απείλησαν στο 34΄, όταν ο Μπαρμπαρούσης μόνος απέναντι στον Μέγερι προσπάθησε να τον «κρεμάσει» αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ στο 45΄ ο Ζέκα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς: από λάθος του Μανωλά πέρασε και τον Μέγερι, αλλά σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Η είσοδος του Ιμπαγάσα (αντί του Γκρέκο) και η πίεση από την άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στους παίκτες του Μίτσελ να έχουν την κατοχή, αλλά όχι και να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα. Αφού μάλιστα απείλησαν στο 50΄ με τον Μπαρμπαρούση να πιάνει κεφαλιά μόνος και να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Μέγερι, προηγήθηκαν στο 73΄ με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος στη σέντρα του Ζέκα βγήκε στην «πλάτη» του Παπάζογλου και σκόραρε με ωραίο πλασέ. Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο 87΄, με τον Μήτρογλου να σπρτώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το σουτ του Τζιμπούρ (στον Παναθηναϊκό διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στον Σο), ενώ στις καθυστερήσεις του ακυρώθηκε (ορθώς) νέο γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ.







ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκρέκο - Τοτσέ, Σο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Μέγιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (73΄ Μασάντο), Φέισα, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Χολέβας, Α. Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Γκρέκο (46΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (68΄ Μήτρογλου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (69΄ Χουχούμης), Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (90΄+ Εσπάρθα), Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (50΄ Φιγκερόα).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου