Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο... ξαφνικός θάνατος της Ρεάλ

Η Γαλατασαράι έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε το Σούπερ Καπ, νικώντας στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην παράταση το νικητήριο γκολ από τον Μάριο Ζαρντέλ.


Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατασαράι ανταμώνουν στον τελικό του Σούπερ Καπ στις 25 Αυγούστου του 2000 στο Λουί Ντε του Μονακό. Η «βασίλισσα» μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα , όμως οι Τούρκοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν τη μικρή τους περιοχή.




Λίγο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου, η Γαλατά άρχισε να ανεβαίνει και να κερδίζει έδαφος. Κάπως έτσι, ο Χακάν  ανατρέπεται από τον Κάμπο μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάριο Ζαρντέλ, με τον Βραζιλιάνο να μην αστοχεί δίνοντας το προβάδισμα στη Γαλατασαράι.

Στο β’ μέρος οι Τούρκοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι «μερένχες» σιγά- σιγά άρχισαν να… ξυπνούν. Ραούλ και Μακελελέ έφταναν συχνά στο γκολ όμως οι προσπάθειές τους κατέληγαν στο κενά. Στο 78ο λεπτό όμως, οι Μαδριλένοι κερδίζουν (αυστηρό) πέναλτι, καθώς η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σουάτ. Ο Ραούλ δεν αστόχησε, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Σάβιο στο 87ο λεπτό βρήκε το δοκάρι. Τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα θαμπορούσε να είχε πάρει και η Γαλατά στις καθυστερήσεις, όμως απέκρουσε ο Ίκερ Κασίγιας.



Κάπως έτσι οδηγήθηκαν τα πράγματα στην παράταση. Το νέο απόκτημα της «βασίλισσας», Λουίς Φίγκο, δεν βρισκόταν και στην καλύτερή του μέρα. Παράλληλα, η μεσαία γραμμή των Τούρκων είχε αποδυναμωθεί αισθητά μετά την αναγκαστική αλλαγή του Χάτζι .



Η Γαλατασαράι, προσέχοντας περισσότερο την αμυντική της λειτουργία προσπαθούσε να «πιάσει» ανοργάνωτη τη Ρεάλ, ώστε να… ξεμυτίσει. Κι αυτό συνέβη στο 102ο λεπτό. Ο Φατίχ έκανε σέντρα-σουτ και ο  Ζαρντέλ, με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Σούπερ Καπ.




ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΪ 1-2 παρ. (1-1 κανονική διάρκεια)






Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ : Κασίγιας, Κάμπο (66 Κονσεϊσάο), Κάρλος, Ιλγκέρα, Τζέρεμι, Σελάδες (100' Σαλγκάδο), Γκούτι (53Μουνίτις), Μακελελέ, Ραούλ Σάβιο, Φίγκο.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Ταφαρέλ, Ποπέσκου, Μπουλέντ, Καπόνε (86' Φατίχ), Ουνσάλ, Οκάν (81 Χασάν), Σουάτ, Χάτζι (72' Ακίν), Ζαρντέλ, Ουμίτ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου