Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αποφεύχθηκε ο "εμφύλιος" στο Champions League

Από τα χέρια του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ βγήκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Europa League στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.

Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες βρίσκονταν και πέρυσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε ουσιαστικά την θέση της Τσέλσι.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τουλάχιστον μία φορά.

Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων με τους Βεστφαλούς να μένουν αλώβητοι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο "Μπερναμπέου" ενώ επιβλήθηκε στο Ντόρτμουντ 2-1 κατακτώντας την πρώτη θέση του γκρουπ.


Σε έξι ματς η Μπορούσια μετρά μόλις μία νίκη απέναντι στους "μερένγκες".

Αντιστοίχως οι Βαυαροί αναμετρήθηκαν με την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2008/09 στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στην "Αλιάν Αρίνα" οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ η Μπαρτσελόνα συνέτριψε στη ρεβάνς του "Καμπ Νόου" την Μπάγερν Μονάχου με 4-0.



Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα (23/4 - 1/5)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης (24/4 - 30/4)



Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 23 και 24 Απριλίου τα πρώτα ματς, 30 Απριλίου και 1 Μαΐου οι ρεβάνς, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Γουέμπλεϊ" στις 25 Μαΐου.

Είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί νέο ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν στο Τσάμπιον Λιγκ καθώς μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί 351 γκολ ενώ το ρεκόρ είναι 355.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ομάδες από την ίδια χώρα ήταν το 2008 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Τσέλσι.




Η κλήρωση του Europa League

H κλήρωση των ημιτελικών του Europa League που προηγήθηκε χρονικά ανέδειξε ντέρμπι μεταξύ Μπενφίκα και Φενέρμπαχτσε, ενώ η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του προηγούμενου γύρου, Βασιλεία που απέκλεισε την Τότεναμ.

Προϊστορία υπάρχει ανάμεσα στην τουρκική ομάδα και τους "Αετούς της Λισαβώνας" καθώς είχαν αναμετρηθεί το 1975 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η Μπενφίκα συνέτριψε στην Πορτογαλία με το εμφατικό 7-0 τους Τούρκους, ενώ στη ρεβάνς τα "καναρίνια" επιβλήθηκαν με το ισχνό 1-0.

Η Φενέρμπαχτσε φιλοδοξεί έπειτα από 13 χρόνια να φτάσει στο τέλος του δρόμου όπως είχε κάνει η Γαλατασαράι.



Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Φενέρμπαχτσε-Μπενφίκα

Βασιλεία-Τσέλσι


Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 25 Απριλίου τα πρώτα ματς και 2 Μαΐου οι ρεβάνς, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Μαϊου στο "Άμστερνταμ Αρίνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου