Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο μαγικός κόσμος του μπίνγκο - Παιχνίδι τύχης που παίζεται μετά μανίας από βαριεστημένος συνταξιούχους

Επί πέντε χρόνια η φωτογράφος Αλισον Τέρνερ ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ συνοδευόμενη από το σκύλο της και τη φωτογραφική της μηχανή.

Κατά τη διαμονή της στο Μέιν, ήρθε «αντιμέτωπη» με το μπίνγκο, το παιχνίδι τύχης που τείνει να γίνει εθνικό σπορ στις τάξεις των ηλικιωμένων. Με τον καιρό, άρχισε να ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο με τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε βραδιές μπίκγκο, τόσο που της έγινε εθισμός.

Βρέθηκε έτσι σε λέσχες μπίνγκο σε Τζόρτζια, Κολοράντο, Καλιφόρνια, Μασαχουσέτη και Καρολίνα αρχίζοντας να φωτογραφίζει τους φανατικούς «κυνηγούς» της θεάς τύχης. Επειτα από δυο χρόνια, η σειρά της που τιτλοφορείται «Bingo Culture», αποτελείται από πορτραίτα, κυρίως ηλικιωμένων, παικτών που όπως αναφέρει η Τέρνερ, ήταν ιδιαίτεροι χαρούμενοι που είχαν δίπλα τους μια φωτογράφο.






Στόχος της φωτογράφου ήταν να καταγράψει τους μοναχικούς, κυρίως παίκτες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έφταναν από νωρίς στη λέσχη, επέλεγαν το αγαπημένο τους μέρος, άπλωναν τις κάρτες τους και τα γούρια τους έτοιμοι να μπουν στο παιχνίδι. «Μερικοί έφερναν βαλιτσάκια γεμάτα από μυριάδες αντικείμενα όπως φωτογραφίες των παιδιών τους, κουκλάκια, ξύλινα γλυπτά...».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου