Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η πιο ηλίθια άποψη για το στοίχημα στο ποδόσφαιρο

Πόσα σημεία υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό στοίχημα; Τρία, το 1 – Χ – 2. Άρα οι πιθανότητες κάθε σημείου είναι 33%. Καλό ε;


Δυστυχώς επικρατεί η άποψη στους παίκτες του στοιχήματος ότι οι πιθανότητες δεν παίζουν κανένα ρόλο στο στοίχημα. Ακόμα κι εκείνοι όμως που τις θυμούνται αραιά και πού, εφαρμόζουν αριθμητική… νηπιαγωγείου. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την άποψη που λέει ότι εφόσον στο στοίχημα ποδοσφαίρου υπάρχουν τρία σημεία, η πιθανότητα κάθε σημείου είναι 33%!

1, Χ, 2. Από 33% έκαστο. Άψογα! Πού στέλνω το Νόμπελ;

Το σκεπτικό βεβαίως δεν περιορίζεται στο στοίχημα του τελικού σημείου, ή ούτε καν στου ποδοσφαίρου. Δημοφιλής από ό,τι φαίνεται είναι η άποψη στο over/under των 2,5 τερμάτων, όπου βεβαίως οι πιθανότητες είναι ακόμα καλύτερες! Με 50% η κάθε επιλογή, πόσα στοιχήματα μπορεί να χάσεις στη σειρά πια;

Δυσκολεύεσαι στο ποδόσφαιρο; Δίκιο έχεις, με 3 σημεία είναι δύσκολη η πρόβλεψη του αποτελέσματος. Δοκίμασε μπάσκετ ή τένις. 50-50.

Μήπως να βρίσκαμε ένα άθλημα με ένα διαγωνιζόμενο; Με μία μόνο ομάδα; Δε θα είχαμε παρά μονάχα ένα ενδεχόμενο! Να κερδίσει εκείνη η ομάδα. 100% σίγουρο στοίχημα.

Αυτό ναι, είναι 100%. Άμα όμως σου προσέφεραν 0,95 απόδοση; Κάτω της μονάδας δηλαδή. Θα το στοιχημάτιζες; Δε θέλω γέλια, για κλάματα είμαστε.

Ακόμα και το στοίχημα που είναι σίγουρο (π.χ. θα ξημερώσει αύριο;) παύει να είναι value bet όταν χάνεις χρήματα! Οπότε τι να το κάνω ένα στοίχημα που έχει 100% πιθανότητα επαλήθευσης αν έχει απόδοση 1,00 ή χαμηλότερη;

Κάτσε ρε Jim, τι μας λες; Απόδοση κάτω της μονάδας;

Δεν είναι δίκαιη ή εφικτή μια τέτοια απόδοση, έτσι; Συμφωνώ. Θα χάνεις 5% των χρημάτων σου αν ποντάρεις στο 0,95. Κάθε φορά που θα ποντάρεις.

Επειδή λοιπόν είναι απίθανο να ποντάρει κανείς σε τέτοια απόδοση, το στοίχημα κλείνει. Κλειδώνει. Μπαίνει φραγή. Εκτός αν τελικά υπάρχει κανείς με ακόμα πιο ηλίθια άποψη από αυτή που συζητάμε σήμερα και θέλει να ποντάρει σε απόδοση 0,95!

    Ωραία, τότε γιατί εσύ να ποντάρεις σε απόδοση 2,00 αν η πιθανότητα του άσου, του Χ ή του διπλού είναι 33%;



Είσαι ηλίθιος;

Αν ποντάρεις στο 2,00 με 33% πιθανότητα σύμφωνα με την ηλίθια άποψη, θα χάνεις ένα ποντάρισμα κάθε 3 στοιχήματα! Σκέψου το.

Σου φαινόταν βουνό το 5% που θα έχανες πριν με την απόδοση στο 0,95; Πώς σου φαίνεται τώρα το 34% που χάνεις για κάθε ευρώ που στοιχηματίζεις;

Ω ναι, έχεις κι άλλο άσο στο μανίκι! Έχεις καταστρώσει τη φοβερή στρατηγική, όμοιά της καμιά, να αποφεύγεις τις αποδόσεις κάτω από 1,50.

Να σου πω, τουλάχιστον αποφεύγεις το ακόμα μεγαλύτερο μειονέκτημα που θα είχες σε εκείνη την περίπτωση. Φαντάσου, σύμφωνα με το ηλίθιο αυτό σκεπτικό, όποιος ποντάρει σε απόδοση 1,25, χάνει σχεδόν το 60% της μίζας! Τους καημένους. Πού να ήξεραν, ε;

Και δε μου λες ρε τσακάλι, αφού έχουν 33% το 1, το Χ και το 2, γιατί δεν ποντάρεις σε οποιαδήποτε απόδοση κινείται άνω του 3,00; Ρωτάω, δεν ξέρω. Ίσως είναι μια μέθοδος που μου διαφεύγει.

Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να πάρω το κουπόνι του Πάμε Στοίχημα και να στοιχηματίζω αδιακρίτως ό,τι προσφέρεται πάνω από 3,00. Για να μην καθυστερώ κιόλας με την ψιλαδούρα, θα χτυπάω αποδόσεις πάνω από 5,00. Τόσες έχει.

Και δεν ξέρω και πόσο μεγάλα κάνουν τα χρηματοκιβώτια! Θα χωρέσει τόσο χρήμα που θα μου έρθει;

Λοιπόν, αρκετά με την πλάκα. Η άποψη αυτή όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πέρα για πέρα λάθος. Επειδή στο EURO το 2004 υπήρχαν 32 ομάδες, η πιθανότητα για κατάκτηση της Ελλάδας και της Γερμανίας ήταν από 3%; Ή επειδή στο τένις έχουμε δυο αθλητές, μου δίνεις 50% πιθανότητα να κερδίσω τον Federer; Σε ευχαριστώ για την υποστήριξή σου, αλλά μη βάλεις τα λεφτά σου πάνω μου.

50% πιθανότητα υπάρχει όταν προσπαθείς να βάλεις το USB καλώδιο στον υπολογιστή από τη σωστή μεριά. Είδες; Ακόμα και τώρα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι 50% ούτε αυτό! Ή θα έχεις μάθει ότι η μεριά που γράφει USB πηγαίνει από την πάνω πλευρά, ή θα είσαι γκαντέμης και θα σου φαίνεται ότι πετυχαίνεις πάντα τη λάθος!



Σου φαίνεται. Το έπιασες;

Γιατί μόνο άμα δεν είχες την αίσθηση της αφής και της όρασης και συνέδεες για πρώτη φορά στη ζωή σου καλώδιο USB θα υπήρχε πραγματικά 50% πιθανότητα. Άπειροι παράγοντες θα μεταβάλλουν αυτήν την πιθανότητα.

Και όταν στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 22 παίκτες, 2 προπονητές, διαιτητές και χιλιάδες θεατές, όχι, ο άσος, η ισοπαλία και το διπλό δεν έχουν από 33% πιθανότητα.

Αν παρεξηγήθηκες τώρα από τον τόνο αυτού του άρθρου, να με συγχωρείς, δεν το συνηθίζω. Νομίζω όμως ότι είναι ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις και να καταλάβεις πόσο ηλίθια άποψη έχεις για το στοίχημα. Και είναι κρίμα που χάνεις το χρόνο σου με τέτοιες απόψεις, αντί να κάτσεις να βρεις τι θα σε βοηθήσει για να κερδίσεις στο στοίχημα.

Ακόμα κι αν το βρεις, θα είναι επίτευγμα αν καταφέρεις να μη χάνεις! Ήδη θα έχεις κάνει ένα τεράστιο βήμα. Ξεκίνα από τα μικρότερα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου