Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ξυστό λαχείο

Το ξυστό λαχείο δημιουργήθηκε πρώτη φορά στην Αμερική.  Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το ξυστό λαχείο άμεσου κέρδους ενθουσίασε τους παίκτες των τυχερών παιχνιδιών, ειδικά εκείνους που δεν επιθυμούν να ασχοληθούν  με παιχνίδια που χρειάζεται να μάθεις κανόνες και στρατηγικές.

Η μεγάλη καινοτομία που έφερε το ξυστό λαχείο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα γνωστά αριθμολαχεία που διοργανώνουν ειδικά οι μεγάλες κρατικές λοταρίες, είναι ότι αγοράζεις το λαχνό σου, την κάρτα, το λαχείο σου και μπορείς να δεις το κέρδος σου άμεσα χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια και χωρίς να περιμένεις καμία προγραμματισμένη κλήρωση.

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που το ξυστό λαχείο έγινε τόσο πολύ δημοφιλές. Η ευκολία και η αμεσότητα. Στις ιστοσελίδες μας θα συμπεριλάβουμε όλες τις πληροφορίες για το ξυστό λαχείο. Τις χώρες που παίζεται, την ιστορία του, τις παραλλαγές του, τα πάντα για το ξυστό λαχείο.


Ξυστό ιστορία

Η ιδέα για το ξυστό λαχείο άμεσου κέρδους δεν είναι πολύ παλιά. Διάφορες εκδόσεις ξυστού είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στην αρχή της ιστορίας του το ξυστό είχε χρησιμοποιηθεί στην Αμερική για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και για διαφημιστικές προωθητικές ενέργειες. Το ξυστό ως ιδέα βρήκε διάφορες εφαρμογές  όπως στις προπληρωμένες κάρτες ανανέωσης χρόνου, σε κάρτες παρκινγκ ή κάρτες διάφορων συνδρομών.

Επίσημα το ξυστό ως στιγμιαίο λαχείο, κατοχυρώθηκε  με πατέντα το 1987. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι μεγαλύτερες λοταρίες του κόσμου, κρατικές ή μη, συμπεριέλαβαν στα παιχνίδια τους το ξυστό που γνώρισε από την αρχή μεγάλη επιτυχία. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα η επιτυχία του ήταν τεράστια. Έτσι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων σε μεγάλους οργανισμούς διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών προέρχονται από τις εκδόσεις του ξυστό.

Στην Ελλάδα εκδόσεις του ξυστό είχαμε για μια εξαετία, από το 1993 μέχρι το 1999. Σήμερα υπάρχουν πολλές σκέψεις για την επανέκδοση του ξυστό και δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τα χαρτάκια του πολύ σύντομα στην αγορά.




Το ξυστό στην Ελλάδα

Ιδέες για την έκδοση στιγμιαίου ξυστού λαχείου στην Ελλάδα υπήρξαν από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το ξυστό στο εξωτερικό. Ήδη από το 1981 υπήρχαν σχέδια για ένα στιγμιαίο λαχείο ξυστό που με τα έσοδά του θα ενισχύονταν το υπουργείο πολιτισμού. Το πολιτιστικό αυτό στιγμιαίο ξυστό λαχείο (ΠΟΛ.ΛΑ), δεν εκδόθηκε ποτέ και έμεινε στο στάδιο του σχεδιασμού.

Το ξυστό κυκλοφόρησε τελικά στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1993 και σταμάτησε την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 1999. Το ξυστό λαχείο στην Ελλάδα κυκλοφόρησε σε συνολικά 127 εκδόσεις σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, αξίας και κερδών και υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σκέψεις για την επανακυκλοφορία του στιγμιαίου ξυστού λαχείου, ειδικά τώρα που οι ανάγκες του ελληνικού κράτους είναι μεγάλες, το ξυστό είναι μια σίγουρη πηγή εσόδων για τα κρατικά ταμεία.



Το ξυστό - Της Ελλάδος τα παιδιά




Χαρακτηριστικό επεισόδιο για την τρέλα του ξυστού λαχείου τον καιρό της κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, από την πετυχημένη σειρά της Ελλάδος τα παιδιά, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο.



Διαβάστε περισσότερα στο Ξυστό info.gr έναν ιστοχώρο αφιερωμένο στο ξυστό στιγμιαίο λαχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου