Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Με ηγέτη τον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός έκανε υγιεινό περίπατο στη Βέροια

Δύο ασίστ και ένα γκολ έβαλε στο λογαριασμό του ο Σουηδός στη νίκη των Πράσινων


Με ένα Μπεργκ σε τέτοια μέρα ο Παναθηναϊκός απλά δεν μπορούσε να μη νικήσει. Ο Σουηδός ήταν… όλα τα λεφτά στη Βέροια, αφού με δύο ασίστ και ένα δικό του γκολ πήρε από το χέρι την ομάδα του και την έφερε στη νίκη (1-3) και στο -1 από τον Ατρόμητο. Ο Μπεργκ απέδειξε πως αξίζει και με το παραπάνω τον τίτλο του ηγέτη που κάποιοι είχαν φροντίσει να του δώσουν, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να χαμογελά ικανοποιημένος βλέποντάς τον σε τέτοια φόρμα.

Ιδανικό ξεκίνημα

Κόντρα στη Βέροια ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική προϊστορία, αλλά τη μοναδική του ήττα την είχε υποστεί μόλις πέρσι με 3-0. Ένα αποτέλεσμα που του είχε αφήσει τότε βαθιά σημάδια. Λογικό λοιπόν κάποιοι φίλοι του ΠΑΟ να ανησυχούν πριν την έναρξη του αγώνα. Φρόντισε όμως ο Κλωναρίδης να  βάλει τα πράγματα σε άλλη βάση από τα… αποδυτήρια. Εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μπεργκ σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Παρόλα αυτά η Βέροια βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Μόλις στο 10′ κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχο πέναλτι του Μπεν. Ένα πέναλτι που έκανε ο Καπίνο στον Βέρτζο και το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους Πράσινους.

Αυτό το γκολ έκοψε κάπως τον πράσινο ρυθμό, αλλά ήταν εμφανές πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν. Και μετά από κάποιες ευκαιρίες τα κατάφεραν στο 34′. Ξανά ασίστ από τον Μπεργκ με αποδέκτη αυτή τη φορά τον Ατζαγκούν, που με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-2. Ως το τέλος του αγώνα ακολούθησε μια ορθολογική διαχείριση του αγώνα από τους Πράσινους που πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.



Καθάρισε ο Μπεργκ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γκολ αλλά ούτε καν ευκαιρία δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Έτσι ο Ντόστανιτς προσπάθησε να αλλάξει μερικά πράγματα με δύο αλλαγές ταυτόχρονα στο 62′, αλλά μόλις τρία λεπτά αργότερα «χτύπησε» ο Μπεργκ. Αυτή τη φορά ο Σουηδός πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-3, το οποίο ουσιαστικά έβαλε τελεία στο παιχνίδι. Κάποιες φάσεις εκατέρωθεν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν (μάλλον δικαιολογημένα) ένα ακόμη πέναλτι στο 87′ σε ανατροπή του Ζέκα στον Μπεν. Το τελικό 1-3 κρίνεται δίκαιο καθώς οι Πράσινοι ήταν σαφώς καλύτεροι και αποτελεσματικοί. Παρά τη διακύμανση του σκορ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, ενώ ευτύχησαν να έχουν τον Μπεργκ σε εξαιρετική μέρα.

ΓΚΟΛ: 10′ Μπεν (πεν.) – 2′ Κλωναρίδης, 34′ Ατζαγκούν, 68′ Μπεργκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάρμπας, Καλτσάς – Καπίνο, Μπεργκ, Κλωναρίδης

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Όστοιτς, Τραπ, Ζεζίνιο (62′ Γκονσάλβες), Αποστολόπουλος (62′ Καλτσάς), Μπαργκάν (80′ Κομολόφ), Μπεν, Γεωργιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (67′ Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (78′ Καρέλης), Μπεργκ (90+’ Δώνης)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου