Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τι πήγε να... γίνει! (Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-0)

Το γκολ του Μπενζεμά στο 83' «έβαλε φωτιά» στις εξέδρες του «Μπερναμπέου», η Ρεάλ βρήκε την ώθηση που ήθελε, πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Ράμος στο 88' αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το τρίτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση με μια ανέλπιστη ανατροπή στις καθυστερήσεις!


Εχοντας ηττηθεί με 4-1 στην Γερμανία, η Ρεάλ ήθελε ένα «θαύμα» για να αποκλείσει την Ντόρτμουντ και να πάρει αυτή την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Μέχρι το 83' ήταν «άσφαιρη», πέτυχε δύο γκολ στο 83' και στο 88', αλλά το 2-0 δεν της έφτασε και έτσι οι Γερμανοί πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του Γουέμπλεϊ, στις 25 Μαϊου! Τον αντίπαλό τους θα τον μάθουν την Τετάρτη (1/5) στο «Καμπ Νόου», στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν (φαβορί οι Βαυαροί με το 4-0 του πρώτου αγώνα).

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για την Ντόρτμουντ μετά από 16 χρόνια, καθώς η προηγούμενη παρουσία της ήταν στις 28 Μαϊου του 1997, όταν στο Μόναχο νίκησε 3-1 την Γιουβέντους και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οσο για την Ρεάλ σταματά για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά.

Το ματς ήταν «ροκ», με πολλές ανατροπές στην εικόνα του. Καταιγιστική η Ρεάλ ως το 15' με 3 τεράστιες ευκαιρίες, «αναιμική» στη συνέχεια, με τη Ντόρτμουντ να «απαντά» με τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο (μία εκ των οποίων το δοκάρι του Λεβαντόφσκι). Την ώρα που όλα έδειχναν ότι οι Γερμανοί θα πάρουν άνετα την πρόκριση, ήρθαν τα δύο γκολ στο τέλος να κάνουν το ματς «ροντέο», αλλά τελικά η ολική ανατροπή δεν ήρθε!

Την ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε λόγο να αλλάξει τους 11 του πρώτου αγώνα (Ρόις, Γκέτσε και Μπλαστσικόφσκι πίσω από τον Λεβαντόφσκι), ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Γερμανία. Πέπε και Κεντίρα έμειναν στον πάγκο, με τους Εσιέν και Ντι Μαρία να βρίσκουν θέση στο αρχικό σχήμα. Ο πρώτος δεξιά στην άμυνα (ο Ράμος στόπερ) και ο δεύτερος δεξιά στα χαφ (ο Οζίλ στον άξονα).

Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική στο πρώτο 15λεπτο. Πίεσε ασφυκτικά την Ντόρτμουντ και έχασε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Ιγκουαϊν (4'), Ρονάλντο (13') και Οζίλ (14'), αλλά δύο φορές ο Βαϊντενφέλερ και μία η αστοχία διατήρησαν το 0-0. Στο ίδιο διάστημα οι Γερμανοί είχαν μια καλή στιγμή με τον Λεβαντόφκσι (14') και τη μεγάλη ατυχία του τραυματισμού του Γκέτσε, που έδωσε τη θέση του στον Γκροσρόιτς.

Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βελτιώνονται, έκλεισαν τους χώρους, κράτησαν λίγο περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους και έτσι αν και συνέχισαν κατά βάση να είναι σε παθητικό ρόλο, δεν απειλήθηκαν ως το 45'… και ούτε απείλησαν. Ετσι το 0-0 δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο τεράστιες ευκαιρίες της Ντόρτμουντ με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος αστόχησε στο 49' και είχε δοκάρι στο 50'. Οι Γερμανοί έλεγχαν ρυθμό και ματς, η Ρεάλ δεν έβρισκε τρόπους να γίνει απειλητική και ο χρόνος πλέον την πίεζε ασφυκτικά.

Βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του, ο Μουρίνιο έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας Μπενζεμά και Κακά αντί των Ιγκουαϊν και Κοεντράρο. Ο Πορτογάλος ρίσκαρε, έφτιαξε ένα… περίεργο σχήμα, με τριάδα στην άμυνα (Ράμος, Εσιέν, Βαράν), τον Μόντριτς δεξιά (σαν… δεξί μπακ σε κάποιες στιγμές όταν η Ρεάλ αμύνονταν), τον Ντι Μαρία αριστερά, «ανακατεύοντας» την τράπουλα.

Το σχήμα αυτό όχι μόνο δεν του βγήκε, αλλά δημιούργησε κενά, που η Ντόρτμουντ τα αξιοποίησε, ξεδιπλώνοντας επιθετικές αρετές και χάνοντας εξαιρετική ευκαιρία με τον Γκουντογκάν στο 61', ενώ απείλησε και με τον Λεβαντόφσκι στο 63'.

Όλα έδειχναν ότι το «θαύμα» για την Ρεάλ δε θα ερχόταν. Ο Μουρίνιο έβαλε στο 67' και τον Κεντίρα αντί του Τσάμπι Αλόνσο , οι Μαδριλένοι ουδέποτε σταμάτησαν να προσπαθούν, είχαν τρεις καλές στιγμές με Ντι Μαρία (67'), Ρονάλντο (70') και Κακά (72') αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Ντόρτμουντ κρατούσε άνετα το μηδέν στην άμυνα, ενώ έχασε και νέα ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι στο 76'.

Το γκολ του Μπενζεμά στο 83' «έβαλε φωτιά» στις εξέδρες του «Μπερναμπέου», η Ρεάλ βρήκε την ώθηση που ήθελε, πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Ράμος στο 88' αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το τρίτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση με μια ανέλπιστη ανατροπή στις καθυστερήσεις!

ΣΚΟΡΕΡΣ: 83' Μπενζεμά, 88' Ράμος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26' Κοεντράο, 43' Ιγκουαϊν, 79' Ράμος, 81' Κεντίρα - 43' Γκουντογκάν, 45'+1' Μπέντερ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Κοεντράο (57' Κακά), Ράμος, Βαράν, Τσάμπι Αλόνσο (67' Κεντίρα), Μόντριτς, Οζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (57' Μπενζεμά).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ (90'+1'
Σαντάνα), Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Ρόις, Γκέτσε (14' Γκροσκρόιτς), Λεβαντόφσκι (87' Κελ).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου