Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ισόπαλο 2-2 το φιλικό-πρόβλημα με Σισοκό

Σε νοσοκομείο της Λευκωσίας διακομίστηκε ο Ιμπραχίμ Σισοκό, προκειμένου να υποβληθεί σε ακτινογραφίες στο δεξιό ώμο.

Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε σε μία διεκδίκηση της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο στο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια καθώς προσγειώθηκε άτσαλα στο έδαφος και αντικαταστάθηκε από τον Θανάση Ντίνα (37').

Ο Σισόκο παραπονέθηκε για έντονους πόνους και αποφασίστηκε να εξεταστεί σε νοσοκομείο, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί διάταση στην κλείδα. Αν και γλίτωσε τα χειρότερα, η συμμετοχή του στον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη (9/5) είναι εξαιρετικά αμφίβολη, κάτι που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους πράσινους.

Ισόπαλος 2-2 με την Ομόνοια αναδείχτηκε στο ΓΣΠ ο Παναθηναϊκός στην πρόβα τζενεράλε πριν το μπαράζ με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη.

Ο Γιάννης Βονόρτας επέλεξε για το "πράσινο" 4-3-3 τους: Καρνέζη, Σπυρόπουλο (δεξιός μπακ), Χουχούμη (αριστερό μπακ), Τριανταφυλλόπουλο, Μπουμσόνγκ (στόπερ), Λαγό (κόφτης), Σο, Ζέκα (εσωτερικοί χαφ), Σισοκό (δεξιό "φτερό"), Μπαρμπαρούση (αριστερό "φτερό") και Τοτσέ (στην κορυφή της επίθεσης).

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές στο παιχνίδι της Λευκωσίας με τους Μπαρμπαρούση (12') και Λαγό (68') αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα αφού η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι απάντησε με τους Φρέντι (55') και το πέναλτι του Ανρέ Αλβες (73').
Πολύ θετικός ήταν ο Σπυρόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Θανάσης Ντίνας που μπήκε στο πρώτο μέρος στην θέση του Σισόκο που αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε προληπτικά. Ο Κοτσόλης αντικατέστησε τον Καρνέζη στο δεύτερο μέρος και ήταν πολύ καλός αφού σε σε 2-3 περιπτώσεις έσωσε την εστία του ΠΑΟ από παραβίαση.

Στον αντίποδα ο Βελάσκες ήταν απογοητευτικός αφού και α δύο τέρματα της Ομόνοιας προήλθαν από λάθη του. Υπό 36 βαθμούς κελσίου έγινε το φιλικό.

Πριν το παιχνίδι έγιναν διάφορα happenings και events στο ΓΣΠ ενώ διεξήχθη και φιλικό ανάμεσα σε παλαίμαχους της Ομόνοιας και μια ομάδα οπαδών της. Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξαν και βραβεύσεις για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και δη τους Γιάννη Βονόρτα, Βασίλη Κωνσταντίνου και Στράτο Σωπήλη.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν στο έκτο λεπτό όταν μετά από γέμισμα του Σισοκό, ο Τοτσέ κατέβασε τη μπάλα στον Σο και αυτός έκανε το δεξί σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά. Οι «πράσινοι» της Αθήνας πίεζαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου ενώ δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου στο πρώτο μέρος από την Ομόνοια. Η ομάδα του Βονόρτα αναπτυσσόταν κυρίως από τα δεξιά.

Στο 12' ο Καρνέζης έκανε το βολέ, ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Μπαρμπαρούση που είχε κάνει κίνηση. Ο ομογενής από τη Νέα Ζηλανδία βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ομόνοιας και πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για το «Τριφύλλι» της Αθήνας.

Στο 31' ο Τοτσέ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Λαφίτα μπλόκαρε ενώ σταδιακά η Ομόνοια άρχισε να βρίσκει κάποιους διαδρόμους προς την εστία του Παναθηναϊκού και στο 37' ο Καρνέζης έπεσε και έδιωξε προσπάθεια του Χριστοφή.


Ο Βονόρτας στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε τους Βελάσκες και Φιγκερόα στις θέσεις των Τριανταφυλλόπουλου και Τοτσέ αντίστοιχα. Στο 53' ο Λεβίτα εξουδετέρωσε το σουτ του Φιγκερόα αλλά η Ομόνοια έφτασε στην ισοφάριση στο 54'. Μετά από ωραία μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και λάθος υπολογισμό του Βελάσκες ο Φρέντι έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε και νίκησε με σουτ τον Καρνέζη.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 63'. Ο Φιγκερόα δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννίκογλου μετά από κάθετη του Ντίνα ενώ στο «ριμπάουντ» ο Μπαρμπαρούσης αστόχησε με τον Κύπριο τερματοφύλακα να είναι πεσμένος!

Το παιχνίδι στο σημείο αυτό άνοιξε και απέκτησε ρυθμό με τις δύο ομάδες να φτάνουν γρήγορα η μία στην εστία της άλλης. Ο Παναθηναϊκός με υπέροχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λαγού πήρε το προβάδισμα εκ νέου στο 68' αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα. Στο 70' ο Σέμα Βελάσκες έκανε και πάλι λάθος και ανέτρεψε τον Φρέντι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αντρέ Αλβες εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και ισοφάρισε σε 2-2.

Δύο λεπτά αργότερα ο Φρέντι έκανε ωραία κίνηση και σουτ αλλά ο Κοτσόλης έπεσε και μπλόκαρε. Στο 77'ο Κοτσόλης ξανά έσωσε τον Παναθηναϊκό αποκρούοντας το σουτ του Αλβες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντίνας σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Γιαννίκογλου απέκρουσε και το 2-2 δεν άλλαξε.


ΟΜΟΝΟΙΑ: Λεβίτα (62' Γιαννίκογλου), Αλάμπι, Χαραλαμπούς (46' Σκαραμοτσίνο), Αγκουιάρ (79' Χριστούδιας) , Μαργκάσα (87' Ιωάννου), Χριστοφή (46' Εφραίμ), Κυριακού, Ρουσιάς, Σκέμπρι (73' Αντρέ Αλβες), Ντανιέλσον, Φρέντι (79' Δημητρίου)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Καρνέζης (61΄Κοτσόλης), Σπυρόπουλος (68' Εσπάρθα), Χουχούμης (77' Κάιπερ), Τριανταφυλλόπουλος (47' Βελάσκες) Μπουμσόνγκ, Λαγός, Σο, Ζέκα, Σισοκό (37' Ντίνας), Μπαρμπαρούσης (80' Αποστολόπουλος), Τοτσέ (46' Φιγκερόα)


Με 6.000 κόσμο στο μπαράζ ο Παναθηναϊκός

Τη συμπαράσταση 6.000 οπαδών θα ΄χει στον αγώνα μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη στις 9 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επί της ουσίας θα παίζει εντός έδρας με δεδομένο πως οι «ακρίτες» πήραν μόλις 300 εισιτήρια.

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν ότι η τιμή των εισιτηρίων που έλαβαν θα είναι 10 ευρώ, η διάθεσή των οποίων θα αρχίσει από αύριο.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων…

«Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (στα τηλέφωνα 210-6897942 & 210-6897943), εργάσιμες 09:30 – 17:30.

Για την αγορά των εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο στο γήπεδο, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Οι φίλαθλοι της ομάδας παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευση τους την ημέρα του αγώνα, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά την είσοδο τους στις θύρες με το σύστημα access control».

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου