Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στο Βερολίνο ο τελικός Champions League του 2015


Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League του 2015, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/5) η UEFA. Στο Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας ο τελικός του Europa League.
 
Τρία χρόνια μετά το Μπάγερν-Τσέλσι, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβει χώρα και πάλι στη Γερμανία, με την εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ανακοινώνει ως επιλογή της για έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
 

Πρόκειται για το γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Χέρτα Βερολίνου (επέστρεψε φέτος στη Μπουντεσλίγκα παίρνοντας αήττητη το πρωτάθλημα στη Β' κατηγορία) αλλά και αυτό που φιλοξένησε τον Ιούλιο του 2006 τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας.
Όσον αφορά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο τελικός του Europa League το 2015 θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας, γήπεδο που είχε φιλοξενήσει αρκετούς αγώνες (μεταξύ των οποίων και το Πολωνία-Ελλάδα) στο Euro 2012.

Nα σημειωθεί πως ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στο τέλος της ερχόμενης σεζόν θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο "Ντα Λουζ" της Λισαβώνας και αυτός του Europa στο "Juventus Stadium", σπίτι της Γιουβέντους από το καλοκαίρι του 2011 και μετά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου