Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πήρε το αίμα του πίσω ο Ρόμπεν


Μετά από μοιραίος ή και άφαντος σε τρεις μεγάλους τελικούς στην καριέρα του ήρθε επιτέλους η ώρα για τον Άριεν Ρόμπεν, να γίνει ο «ήρωας» αυτή τη φορά και να χαρίσει στην Μπάγερν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχει ακούσει όλους του πιθανούς χαρακτηρισμούς. Άφαντος, μοιραίος, looser, παίκτης που δεν αντέχει τα μεγάλα παιχνίδια.

Ο λόγος για τον Άριεν Ρόμπεν, που στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Ντόρτμουντ έπαιξε όχι μόνο για την Μπάγερν, αλλά και για να αποδείξει ότι ανήκει στο… κλαμπ των μεγάλων παικτών.

Και η ιστορία του έδωσε πίσω ότι του χρώσταγε όλα αυτά τα χρόνια.

Με μία ασίστ και ένα γκολ στο 89’, χάρισε το Τσάμπιονς Λιγκ στους Βαυαρούς και άφησε οριστικά πίσω του τους χαμένους τελικούς που ήταν άφαντος.

Το sport-fm.gr θυμάται τους μεγάλους τελικούς του Ρόμπεν και σας τους παρουσιάζει.


Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 2-0 (2010)




Η Μπάγερν, αλλά και ο ίδιος ο Ρόμπεν είχαν την… ατυχία να βρεθούν απέναντι στην «αρμάδα» του Μουρίνιο, που πήρε σχετικά εύκολα το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας 2-0. Ο Ολλανδός στον τελικό του «Μπερναμπέου» ήταν πραγματικά… άφαντος, καθώς δεν κατάφερε να «σηκώσει» την ομάδα στις πλάτες του, αφήνοντάς την έρμαιο στις ορέξεις των Ιταλών. Οι πρώτοι ψίθυροι για την λιποψυχία του στα μεγάλα παιχνίδια είχαν αρχίσει.



Ισπανία-Ολλανδία 1-0 (2010)




Λίγους μήνες μετά τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να εντείνει την άποψη ότι ο Ρόμπεν δεν… κάνει για τα παιχνίδια που η μπάλα «καίει». Ο Ολλανδός βρέθηκε δύο φορές απέναντι στον Ίκερ Κασίγιας, αλλά ισάριθμες φορές δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό και δεν μπόρεσε να δώσει στην Ολλανδία το Μουντιάλ. Το γκολ του Ινιέστα στην παράταση τον μετέτρεψε στον μοιραίο της βραδιάς.



Τσέλσι-Μπάγερν 1-1 (πεν 4-3) (2012)




Το… κακό τρίτωσε για τον Ρόμπεν στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο. Ο Ολλανδός δεν έκανε σπουδαίο τελικό στο 90λεπτο, ωστόσο, στην παράταση του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τους… ψίθυρους μια και καλή. Έστησε την μπάλα απέναντι στον Τσεχ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, σούταρε δυνατά, αλλά είδε τον τερματοφύλακα της Τσέλσι να του λέει «όχι». Στο τέλος της βραδιάς ο Ντρογκμπά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άφησε τον Ρόμπεν με το… παράπονο.



Μπάγερν-Ντόρτμουντ 2-1 (2013)

Και έφτασε η ώρα της δικαίωσης για τον Ολλανδό. Αν και στην αρχή με τα δύο χαμένα τετ α τετ έδειχνε ότι θα ήμασταν… στο ίδιο έργο θεατές, ο Ρόμπεν γύρισε την κατάσταση υπέρ του. Αρχικά στο 60ο λεπτό έκανε την ασίστ στον Μάντζουκιτςγια τον 1-0 της Μπαγερν. Ωστόσο, η… ιστορία ήθελε αλλιώς το φινάλε. Ο Ολλανδός έκανε πολύ ωραία κίνηση, πλάσαρε εξαιρετικά και στο 89’ έκανε το 2-1 για τους Βαυαρούς και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του. Ποτέ πια το… looser δεν θα ακουστεί για εκείνον.

http://www.novasports.gr/LiveWebTV.aspx?a_id=71688&mediaFiletypeid=2&mediafileid=377470



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου