Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Champions League: Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League θα βρεθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος πιθανότατα θα βρεθεί αντιμέτωπους με... μεγαθήρια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Oι "ερυθρόλευκοι" θα βρεθούν μαζί με τον Άγιαξ και τη Γαλατάσαραϊ στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας και κατά συνέπεια δεν μπορεί να τεθεί αντίπαλος στην κλήρωση της 29ης Αυγούστου, η οποία για πρώτη φορά δεν θα διεξαχθεί στο Μονακό (ο τόπος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη). Από τα υπόλοιπα γκρουπ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο θα βρεθούν σίγουρα στο κορυφαίο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μαρσέιγ στο 2ο, Κοπεγχάγη, Νάπολι και Άντερλεχτ στο 4ο και κατά συνέπεια είναι όλοι τους πιθανοί αντίπαλοι των "ερυθρολεύκων".


Σημαντικό ρόλο για τα ακριβή πλασαρίσματα θα παίξει και ο τελικός του Champions League.
Εφόσον η Μπάγερν Μονάχου αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, τότε η Ντόρτμουντ θα παραμείνει στο 3ο προκριματικό γύρο και δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση που η Μπορούσια κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, ανεβαίνει στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και καθίσταται κι αυτή πιθανή αντίπαλος.

Την πρόκριση στη φάση των ομίλων έχουν εξασφαλίσει ακόμα 6 σύλλογοι, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας μπορούν να τοποθετηθούν, προτού ολοκληρωθούν οι προκριματικοί γύροι. Αυτοί είναι οι Μπενφίκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι και Λεβερκούζεν, εκ των οποίων μόνο οι Πορτογάλοι δεν μπορούν να βρεθούν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας (θα πλασαριστούν στο 1ο ή στο 2ο), όπου θα βρίσκονται και οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Μίλαν, η Σάλκε, η Ζενίτ και η Αϊντχόφεν έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στα προκριματικά της διοργάνωσης και θα δώσουν μάχη για να προκριθούν στη φάση των ομίλων, ενώ ομάδες όπως η Λιόν και η Βαλένθια δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη "εισιτήριο" στο θεσμό.



Η κατάληξη των πλέι οφ

Ο 2ος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών. Από τις 4 ομάδες που συμμετέχουν στα ελληνικά πλέι οφ, μόνο ο ΠΑΟΚ διατηρεί μαθηματικές ελπίδες συμμετοχής στο γκρουπ των ισχυρών και αυτό εφόσον δεν εξασφαλίσουν "εισιτήριο" για τη διοργάνωση η Λιόν ή η Λιλ από Γαλλία και η Βασιλεία από την Ελβετία.

Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρεθούν σίγουρα οι Ζενίτ, Αϊντχόφεν και Μέταλιστ και σε αυτό των ανίσχυρων οι Νόρτζελαντ, Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει πλασαριστεί ακόμα, αλλά βρίσκεται πάνω και από τις 4 ελληνικές ομάδες και από εκεί και πέρα αναμένεται η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων για τον 5ο που θα συμπληρώσει το γκρουπ των ισχυρών. Όσο για τον ανίσχυρους, σε αυτό το σύνολο μπορούν να βρεθούν ομάδες όπως η Ζάλτσμπουργκ, η Αούστρια Βιέννης, η Νις, η Σεντ Ετιέν, η Γκρασχόπερ και η Σεντ Γκάλεν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου