Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η RGA κατήγγειλε τον ΟΠΑΠ για μονοπώλιο στο διαδικτυακό στοίχημα

Tους περιορισμούς πρόσβασης στο διαδικτυακό στοίχημα καθώς και το σχετικό μονοπώλιο του ΟΠΑΠ κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ένωση διαδικτυακού στοιχηματισμού (Remote Gambling Association - RGA) και η Ευρωπαϊκή ένωση τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού (European Gaming and Betting Association - EGBA)


Η Ένωση διαδικτυακού στοιχηματισμού  καταγγέλλει συγκεκριμένα : 

• Οι κανονισμοί επιτρέπουν την εισαγωγή αποκλεισμού πρόσβασης στο Διαδίκτυο βάσει της εισαγωγής μιας μαύρης λίστας μη αδειοδοτημένων φορέων εκμετάλλευσης. Αυτό αποτελεί άμεση παραβίαση του Άρθρου 56 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του θεμελιώδους δικαιώματος παροχής και λήψης πληροφοριών.

• Επέκταση του συμβατικού (offline) μονοπωλίου του ΟΠΑΠ σε διαδικτυακό μονοπώλιο τυχερών παιγνίων και δικαιωμάτων στοιχηματισμού, με εκχώρηση αποκλειστικότητας στον ΟΠΑΠ έως το 2020 για το διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα και έως το 2030 για συγκεκριμένους τομείς των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων (π.χ. πόκερ και καζίνο).

• Ανάκληση των προσωρινών αδειών από την ελληνική Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, τις οποίες αιτήθηκαν εμπορικοί φορείς εκμετάλλευσης προσδοκώντας στη δυνατότητα αίτησης για πλήρεις άδειες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου