Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Έτοιμη για το πιο εμφατικό Τρεμπλ όλων των εποχών η Μπάγερν


Το να κατακτήσει μια ομάδα το Τρεμπλ (Πρωτάθλημα - Κύπελλο - Champions League), είναι αρκετά δύσκολο. Το να κατακτήσει και τις τρεις κούπες όμως με σχετική ευκολία, είναι πραγματικά ασύλληπτο. Η Μπάγερν Μονάχου ωστόσο, βρίσκεται μόνο λίγες μέρες (και δυο αγώνες) μακριά από το να το κάνει πραγματικότητα. Διαβάστε ποιες άλλες το έχουν κάνει.

Από τις αρχές Απριλίου η Μπάγερν κλείδωνε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Γερμανίας. Το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας της έγινε γεγονός φέτος, με χαρακτηριστική άνεση μάλιστα, καθώς η Μπάγερν είχε διαφορά 20 βαθμών από την δεύτερη Ντόρτμουντ.

Ωστόσο, οι Βαυαροί διεκδικούν ακόμα και το κύπελλο Γερμανίας (θα παίξουν στον τελικό με τη Στουτγκάρδη), όσο και το Champions League (τελικός με Ντόρτμουντ). Ετοιμάζονται φέτος για ένα τρεμπλ, που ίσως θα είναι το πιο εμφατικό στην ιστορία του αθλήματος. Άλλες έξι ομάδες στην Ευρώπη, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το τρεμπλ, ωστόσο σ' αυτό βοήθησε πολύ η "θεά τύχη", καθώς καμία δεν είχε τις επιδόσεις τις Μπάγερν.
Η Μπάγερν θα κυνηγήσει να σηκώσει την κούπα του Champions League, που της στέρησε πέρυσι η Τσέλσι μέσα στο σπίτι της. Φέτος οι Βαυαροί, πραγματοποίησαν εκπληκτικές εμφανίσεις στο θεσμό. Απέκλεισαν τις Άρσεναλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα και έφτασαν στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ντόρτμουντ στις 25 Μαΐου στο "Γουέμπλεϊ".


 Τα σκορ αλλά και το ποδόσφαιρο που έπαιξαν σ' αυτούς του αγώνες οι παίκτες της Μπάγερν, φανερώνουν ότι μιλάμε για μια ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να την κοντράρει κανείς.
Όσο αφορά το κύπελλο Γερμανίας, εκεί η Μπάγερν απέκλεισε την μεγάλη της αντίπαλο Ντόρτμουντ στη φάση των "8" με 1-0, ενώ πέρασε σαν "σύφουνας" στον τελικό, σκορπώντας την Βόλφσμπουργκ με 6-1 στα ημιτελικά. Μιλάμε λοιπόν, για τρομακτικές επιδόσεις φέτος από τους Βαυαρούς, οι οποίοι αν τελικά καταφέρουν και κερδίσουν τους δυο τελικούς που τους μένουν μέσα στη χρονιά, θα γράψουν ιστορία.

Τα Τρεμπλ

 

Η Σέλτικ του 1967 και ο Άγιαξ του 1972 κατέκτησαν επίσης το Τρεμπλ. Ωστόσο τόσο οι "Κέλτες", όσο και ο Αίαντας με τον Γιόχαν Κρόιφ είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια των σεζόν εκείνων.



Το 1988, η Αϊντχόφεν κατέκτησε κι αυτή το Τρεμπλ, ωστόσο χρειάστηκε πολύ τύχη στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν πέρασε από τα ημιτελικά εξαιτίας του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ, αλλά και στον τελικό όταν και κατέκτησε την κούπα στα πέναλτι ενάντια στη Μπενφίκα.



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κατέκτησε το Τρεμπλ, χρειάστηκε ένα χαμένο πέναλτι του Μπέργκαμπ στο τελευταίο λεπτό απέναντι στην Άρσεναλ στο κύπελλο Αγγλίας. Επίσης, είχε την τύχη με το μέρος της στον τελικό του Champions  League με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, όταν και έχανε με 1-0 μέχρι το 90' και με 2 γκολ στο τέλος γύρισε το ματς. Αλλά και το πρωτάθλημα δεν το κατέκτησε εύκολα, καθώς μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν είχε κριθεί τίποτα.



Η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ τέλος, κατέκτησαν το Τρεμπλ το 2009 και το 2010 αντίστοιχα. Οι "μπλαουγκράνα" για να γίνει αυτό χρειάστηκαν ένα γκολ του Ινιέστα στις καθυστερήσεις του ματς για τα ημιτελικά ενάντια στην Τσέλσι. Είχαν βέβαια σε εκείνο το ματς και την εύνοια της διαιτησίας, αφού δεν δόθηκαν κάποια σφυρίγματα στους "μπλε".



Οι "νερατζούροι" επωφελήθηκαν της αγωνιστικής πτώσης των Γιουβέντους και Μίλαν λόγω του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Ενώ και στο Champions League χρειάστηκε να παίξει μαζική άμυνα σε κάποια ματς, χωρίς να προσφέρει θέαμα, με τον Μουρίνιο να πηγαίνει αποκλειστικά για το αποτέλεσμα.




Έτσι η Μπάγερν φέτος, η οποία συνδυάζει ουσία και θέαμα σε πρωτάθλημα, κύπελλο αλλά και Ευρώπη, είναι κοντά στο να γράψει ποδοσφαιρική ιστορία. Ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που έγραψε η ομάδα του Μονάχου με τους Γκερντ Μίλερ, Σεπ Μάγερ και Φραντς Μπεκενμπάουερ. Αν τελικά θα γίνει αυτό, θα το μάθουμε στις επόμενες ημέρες...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου