Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΟΠΑΠ: Εξετάζει προσφυγή στην δικαιοσύνη για τα φρουτάκια

Σε ένδικα μέσα κατά της κυβέρνησης σκοπεύει να καταφύγει ο ΟΠΑΠ. Τι ανέφερε ο μεγαλύτερος μέτοχος, Jiri Smejc στο Reuters


Στις απαραίτητες νομικές ενέργειες αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΠΑΠ κατά του ελληνικού δημοσίου για το θέμα της καθυστέρησης στην ανάπτυξη του δικτύου VLT’s (OPAP Play), τα κοινώς επονομαζόμενα "φρουτάκια"- εκτός αν γίνουν αλλαγές στους κανόνες που προκάλεσαν την εν λόγω καθυστέρηση.

Ο Τσέχος επιχειρηματίας και μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΠΑΠ κ. Jiri Smejc, μίλησε στο Reuters, στέλνοντας ουσιαστικά  "τελεσίγραφο" στην κυβέρνηση με το αίτημα αλλαγής των κανόνων που είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση.

"Η κυβέρνηση είναι ενήμερη πως αν δεν λυθεί το ζήτημα, θα προχωρήσουμε νομικά και θα καταθέσουμε αγωγή", είπε χαρακτηριστικά. Ο ΟΠΑΠ είχε σχεδιάσει να τοποθετήσει στα πρακτορεία τις νέες βίντεο-λοταρίες, αλλά τον Ιούνιο το ανέβαλε όταν η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρότερους κανόνες.

Ο μεγαλομετόχος της Emma Delta Capital η οποία ελέγχει το 33% του ΟΠΑΠ, είπε πως ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των OPAP Play και είχε ήδη κατασκευάσει τους πρώτους 50 χώρους που θα τα φιλοξενούσαν. "Εαν ο οργανισμός είχε δράσει νομικά θα επιδίωκε να λάβει πίσω αυτή την απώλεια εσόδων", προσέθεσε.

"Αν και έχουμε ρητές υποσχέσεις ότι θα αλλάξει ο κανονισμός, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα", σημειώνει και συμπληρώνει ότι για αυτό το λόγο "πάγωσαν" το project γιατί δεν βγάζει νόημα οικονομικά να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με τον Smejc, χωρίς τα OPAP Play η ελληνική κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα χάσει μέχρι και 300 εκατ. ευρώ σε φόρο εισοδήματος το 2016. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσέχος επιχειρηματίας τα βάζει με μια κυβέρνηση. Αρκετές είναι οι φορές που δεν δίστασε να κοντραριστεί μαζί τους προκειμένου να προστατέψει τις επενδύσεις του.

Ανάλογη πρακτική επέλεξε ακολούθησε και στην Αυστρία. Εκεί η Emma Capital αγόρασε πρόσφατα μέσω κοινοπραξίας το 11,3% της εταιρείας Casino Austria. Τώρα κατηγορεί το Υπ. Οικονομικών για διακριτή μεταχείριση, στην προσπάθειά της να αυξήσει το ποσοστό που ελέγχει και απειλεί πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης εγκαινίων παράδοσης από τον ΟΠΑΠ  ανακαινισμένων ορόφων στα Νοσοκομεία Παίδων "Αγία Σοφία" και "Π.&Α. Κυριακού"  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, εκπρόσωπος του ομίλου ανέφερε ότι πιστεύει ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα και δεν θα χρειαστεί να προσφύγουν στην διαιτησία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου