Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Γιούχα στον ύμνο του Champions League!

Την ώρα που οι περισσότεροι φίλαθλοι ανατριχιάζουν στο άκουσμα του ύμνου του Champions League και στη θέα του σεντονιού που πάλλεται στο κέντρο του γηπέδου, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι γιουχάρουν!

Οι «πολίτες» έχουν... κόντρα με την UEFA και φρόντισαν να το δείξουν στα δύο τελευταία τους παιχνίδια. Την ώρα λοιπόν, που ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο ύμνος, οι φίλοι της Σίτι γιούχαραν με κάθε τρόπο. Το έκαναν πρώτη φορά στο Etihad στον αγώνα με την Σεβίλλη. Και παρά το πρόστιμο που τους «έριξε» η UEFA, το επανέλαβαν και προχθές στην ισπανική πόλη. Και πάλι φυσικά θα τιμωρηθούν. Αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Όπως αναφέρει ένα σάιτ οπαδών «το πρόστιμο θα είναι ίσα με τις βενζίνες στο τζετ του Σεΐχη Μανσούρ για μια μέρα».

Οι οπαδοί της Σίτι δεν... γουστάρουν την UEFA πρώτον γιατί τους τιμώρησε για το Financial Fair Play με τσουχτερό πρόστιμο (42 εκατομμύρια λίρες σε 3 χρόνια) και με περιορισμούς στις μεταγραφές και δεύτερον γιατί πριν από ενάμιση χρόνο, όταν οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τραγουδούσαν ρατσιστικά συνθήματα για τους μαύρους παίκτες της αγγλικής ομάδας, η UEFA ναι μεν τιμώρησε τους Ρώσους, ωστόσο τιμώρησε και τους «πολίτες»!

Έκτοτε, η UEFA έχει μπει στην... μαύρη λίστα των οπαδών της Σίτι που έχουν βρει έναν πρωτότυπο τρόπο να αντιδρούν. Έχοντας μάλιστα και τη συμπαράσταση των μελών της ομάδας τους. «Έχουμε παίξει πάρα πολλά ματς στην Ευρώπη στα οποία δεχτήκαμε ρατσιστικές επιθέσεις και το ανεχτήκαμε. Πώς μπορεί ο κόσμος να δείξει την αγανάκτησή του για κάτι και να εκφραστεί; Στηρίζουμε τους οπαδούς μας» σχολίασε ο Βινσέν Κομπανί. «Πιστεύω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να γιουχάρει ή να διαμαρτυρηθεί. Για μένα το γεγονός ότι ο κόσμος γιουχάρει, σημαίνει ότι η UEFA κάνει κάτι λάθος» τόνισε ο Μάνουελ Πελεγκρίνι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου