Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μια πρόκριση που την πήρε ο αέρας

Μια ανάσα από τη ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκε ο Ολυμπιακός στις 17 Μαρτίου του 1999.

Οι ερυθρόλευκοι με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο τους  πραγματοποίησαν μια εκπληκτική πορεία που όμως σταμάτησε άδοξα από τη Γιουβέντους του Ζιντάν.

Το ταξίδι των «ερυθρόλευκων» ως τους «8» ξεκίνησε από τον  Α΄ όμιλο, η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί  μαζί με Άγιαξ, Πόρτο και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός παίρνει τον βαθμό  της ισοπαλίας στην Πορτογαλία καθώς ο αγώνας λήγει 2-2, με δύο γκολ των Γιαννακόπουλου (86’) και  Γκόγκιτς (90’), λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια οι δύο εντός έδρα νίκες με  Ντιναμό 2-0 (Αλεξανδρής 21΄, Γκόγκιτς 80’) και με  Άγιαξ με γκολ του Αλεξανδρή (39΄), δίνουν στον Ολυμπιακό προβάδισμα.

Ακολουθεί η ήττα από τον «Αίαντα» με 2-0 στο Άμστερνταμ και στο προτελευταίο παιχνίδι οι Πειραιώτες κερδίζουν με 2-1 τους πρωταθλητές Πορτογαλίας (Γκόγκιτς 18΄, Τζόρτζεβιτς 54΄ ). Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου στο παγωμένο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός φέρνει ισοπαλία 1-1 με γκολ του Γιαννακόπουλου και παίρνει ως πρώτος το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση έχοντας συγκεντρώσει 11 βαθμούς.

Στην νοκ άουτ φάση οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Γιουβέντους. Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων γίνεται στο Τορίνο, όπου οι Ιταλοί καταφέρνουν αν επικρατήσουν με 2-1. Ο Ινζάγκι ανοίγει το σκορ στο 38΄και ο Κόντε στο 79΄ κάνει το 2-0. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νινιάδη στις καθυστερήσεις αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την Αθήνα.




Στις 17 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση.  Άρχισε από την αρχή να πιέζει και δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 5' ο Τζόρτζεβιτς σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, μόλις άουτ και στη συνέχεια ο Γκόγκιτς στο 8' βρέθηκε απέναντι στον Ραμπούλα, αλλά πλάσαρε άουτ.


Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γεωργάτος έκανε σέντρα  στην μικρή περιοχή της Γιούβε, ο Γκόγκιτς πρόλαβε την έξοδο του Ραμπούλα και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Οι Ιταλοί προσπάθησαν στη συνέχεια να πιέσουν  και κατάφεραν να κάνουν κάποιες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους  μπήκε αποφασισμένη να πιέσει, όμως οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που έκαναν την ευκαιρία.  Στο   62', όταν ο Ραμπούλα πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Αμανατίδη. Στο 85΄ το όνειρο του Ολυμπιακού έσβησε. Ο  Μπιριντέλι σέντραρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στον αέρα και ξεγέλασε τον Ελευθερόπουλο, ο Κόντε τη βρήκε μπροστά του μέσα στη μικρή περιοχή και  την έστειλε στα δίχτυα.


Ολυμπιακός: (Μπάγεβιτς) Ελευθερόπουλος Αμανατίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς, Αμπονσάι, (78 Καραπιάλης), Αλεξανδρής (89΄ Αλεξανδρής), Λουτσιάνο (89΄Αμανατίδης).


Γιουβέντους: (Αντσελότι)  Ραμπούλα, Μίρκοβιτς, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο, Ντεσάμπ, Κόντε, Ντάβιντς, Ζιντάν, Ιντζάγκι, Εσνάιντερ, Aμορούζο (69΄ Εσνάιντερ), Μπιριντέλι (82΄Μίρκοβιτς ), Τακινάρντι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου