Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η πινελιά Σισέ στα ντέρμπι "αιωνίων"


Το συγκεκριμένο ντέρμπι μπορεί να μην είναι τόσο... flash back, εντούτοις, έχει ένα πολύ σημαντικό κοινό στοιχείο με αυτό που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18/03).

30 Οκτωβρίου 2010 και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται -όπως και στην παρούσα φάση- στο -4 από τον Ολυμπιακό. Επιθυμεί διακαώς τη νίκη που θα τον επαναφέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Και την κατακτά...

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ που με τα δύο γκολ του συνέβαλε τα μέγιστα για να ανατρέψει τα εις βάρος της ομάδας του δεδομένα. Ο Κέβιν Μιραλάς είχε... φροντίσει για αυτά τα δεδομένα, αφού από δική του εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονταν σε θέση οδηγού από το 37'.




Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Νίκος Νιόπλιας αντικατέστησε τους Κατσουράνη-Γκοβού με τους Λ. Γκαρσία-Μαρίνο, προκειμένου η ομάδα του να πάρει περισσότερη μπάλα στο κέντρο και να γίνει πιο επικίνδυνη στην επίθεση.

Η δικαίωση για τον Έλληνα τεχνικό δεν άργησε να έρθει, αφού ο Παναθηναϊκός άρχισε να ασκεί πίεση και στο 57' ο Σισέ ισοφάρισε με κοντινή προβολή, έπειτα από ασίστ του Χριστοδουλόπουλου. Ήταν η μοναδική φορά -μέχρι εκείνη τη στιγμή- που ολιγώρησε η "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Το -όχι γεμάτο- ΟΑΚΑ "έβραζε" από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών του "τριφυλλιού" και μόλις έξι λεπτά αργότερα ο Σισέ "όπλισε" για να κάνει το 2-1, αλλά ανατράπηκε εντός περιοχής από τον αρνητικό Α. Παπαδόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν λάθεψε.


Στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός των... 11 παικτών είχε τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσε να σκοράρει ξανά. Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάλυψε το κενό του Παπαδόπουλου, περνώντας τον Μοντέστο αντί του Φετφατζίδη. Ως εκ τούτου οι "ερυθρόλευκες" επιλογές στην επίθεση ήταν ελάχιστες, με συνέπεια ο Τζόρβας να μην νιώσει άγχος και εν τέλει οι τότε πρωταθλητές να πάρουν το τρίποντο.

Όσον αφορά τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες, οι πρόεδροι των δύο ομάδων Νικόλας Πατέρας και Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολούθησαν από απόσταση λίγων καθισμάτων το ντέρμπι μέχρι το 68ο λεπτό. Τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δέχθηκε φραστική επίθεση από φίλους των "πρασίνων" και αναγκάστηκε να μεταβεί στη σουίτα του Ολυμπιακού. Εν τέλει αποχώρησε από το ΟΑΚΑ πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

"Μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας μας υπήρξε ένα μικροεπεισόδιο και για να προστατέψουμε τον κ. Μαρινάκη, τον μετακινήσαμε σε σουίτα. Όλα πήγαν καλά οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά", δήλωσε σχετικά ο Νικόλας Πατέρας.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι έφυγε επειδή το ήθελε ο ίδιος κι όχι επειδή αναγκάστηκε.




30/10/2010 - ΟΑΚΑ
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Kαντέ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Πλεσί, Σίλβα, Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46' Λ. Γκαρσία), Σισέ.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρδο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φετφατζίδης (63' Μοντέστο), Φουστέρ (82' Ζαϊρί), Μιραλάς (76' Μήτρογλου).

Διαιτητής: Κάκος Βοηθοί: Ακρίβος, Τάτσης
Εισιτήρια: 52.300










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου