Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κύριλλος: Μην ακούτε πανκ, είναι σατανικό

Σκληρή γλώσσα κατά των μελών του πανκ συγκροτήματος "Pussy Riot" χρησιμοποίησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, επισημαίνοντας πως "εκτελούν το έργο του Σατανά" και ζητώντας την παραδειγματική τους τιμωρία χωρίς μάλιστα ίχνος επιείκειας.

"Η καρδιά μου ραγίζει από πίκρα σχετικά με τα άτομα αυτά που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους "Χριστιανούς Ορθόδοξους" στο θρήσκευμα", τόνισε, προσθέτοντας πως "αυτού του είδους η ιεροσυλία στην οποία υπέπεσαν δεν πρέπει να δικαιολογηθεί, ούτε να μείνει ατιμώρητη".


Ο Πατριάρχης αναφέρεται στην πιο διάσημη συναυλία διαμαρτυρίας των "Pussy Riot", η οποία έλαβε χώρα πριν μερικές εβδομάδες, στις 21 Φεβρουαρίου, όταν πέντε από τα μέλη του συγκροτήματος εισέβαλαν στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, τραγουδώντας ένα κομμάτι, εν είδη "μιας πανκ προσευχής", από τη θέση του ποιμνίου.

Το τραγούδι, όπως υποστηρίζει το συγκρότημα, καταδικάζει τόσο τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και τον νεοεκλεγέντα Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Τη στιγμή που εισέβαλαν στο ναό κι έπαιξαν το κομμάτι αυτό, ο Σατανάς γελούσε εις βάρος μας", συμπλήρωσε ο Παναγιότατος που αρνήθηκε να επέμβει προκειμένου να αφεθούν δυο από τα μέλη του συγκροτήματος από τη φυλακή όπου κρατούνται ακόμη.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόκιν διαμαρτύρονται για τις συνθήκες της σύλληψής τους που θα τις κρατήσει πίσω από τα σίδερα μέχρι την ακρόαση τους, τον Απρίλιο. Για τον λόγο αυτό τα δύο μέλη, που είναι μητέρες μικρών παιδιών, θα κάνουν απεργία πείνας μέχρι να αφεθούν ελεύθερες. Εάν οι δυο μουσικοί κριθούν ένοχες, κινδυνεύουν με έως 7 χρόνια φυλάκισης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου