Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ρεάλ - Μπάρτσα: Ο «δρόμος» προς τη στέψη!

Μια απλή ανάγνωση του προγράμματος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της σεζόν δείχνει ότι οι Καταλανοί έχουν πιο βατό δρόμο για να ολοκληρώσουν τη λίγκα.

Οι Μαδριλένοι έχουν το καθαρό προβάδισμα των έξι βαθμών, αλλά και σαφέστατα δυσκολότερες αναμετρήσεις, με τέσσερα παιχνίδια-φωτιά εκτός έδρας, ένα εκ των οποίων το «clasico» στη Βαρκελώνη.

Από την άλλη πλευρά, σαφώς ευκολότερο το πρόγραμμα της Μπάρτσα, αλλά όλα αυτά είναι στα χαρτιά, με τους Καταλανούς να έχουν απώλειες φέτος σε παιχνίδια που κανείς δεν περίμενε, όπως και η Ρεάλ (π.χ. με τη Βιγιαρεάλ προχθές).

Στο χέρι της Ρεάλ ο τίτλος, αλλά ο δρόμος του Ζοσέ Μουρίνιο και των παικτών του έχει αρκετές παγίδες, αρκετές... λακούβες μέχρι να αγκαλιάσουν τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή.


Ρεάλ: Τέσσερα ταξίδια-φωτιά
Οι 10 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι «φωτιά» για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει τέσσερα πολύ επικίνδυνα εκτός έδρας παιχνίδια συν δύο εντός έδρας που ίσως κρύβουν παγίδες και σε αυτά, ουσιαστικά, θα παίξει όλη τη χρονιά.
Τα τέσσερα καυτά ταξίδια της Ρεάλ είναι στην Παμπλόνα για την αναμέτρηση με την Οσασούνα, εντός Μαδρίτης για τη μάχη με τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο Ατλέτικο, στη Βαρκελώνη για το ματς της χρονιάς με την Μπάρτσα και στο «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο. Μια Ρεάλ ικανή να κάνει τρεις νίκες (αφήνουμε στην άκρη το «clasico») και να πάρει ουσιαστικά το πρωτάθλημα.


Βέβαια απομένουν και τα δύο «ύπουλα» εντός έδρας ματς με Βαλένθια και Σεβίλλη. Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια με Σοσιεδάδ, Χιχόν, Γρανάδα και Μαγιόρκα λογικά θα τα κερδίσει η Ρεάλ και όλοι έτσι τα υπολογίζουν.

Ολη η χρονιά λοιπόν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του είναι τα τέσσερα από τα πέντε εναπομείναντα εκτός έδρας παιχνίδια, με μοναδικό «εύκολο» το ταξιδάκι στη Γρανάδα. Σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ στο ματς με την Μπαρτσελόνα, αυτή θα μετρήσει «διπλή», αφού αυτόματα στερεί πόντους από την έτερη διεκδικήτρια.


Μπαρτσελόνα: Το ντέρμπι και τα... άλλα
Ενα πραγματικά πολύ δύσκολο ματς έχει η Μπαρτσελόνα στο διάστημα που απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί και ο φετινός μαραθώνιος της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ολα αυτά βέβαια με βάση τη λογική, η οποία έχει πάει... περίπατο πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και φέτος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το σούπερ ντέρμπι με τη Ρεάλ, την οποία υποδέχεται την 35η αγωνιστική στο «Καμπ Νόου», είναι το ματς-φωτιά για την Μπαρτσελόνα απ' όσα της απομένουν, αλλά υπάρχουν και κάποια που κρύβουν παγίδες για διάφορους λόγους. Οπως αυτό με τη μισητή συμπολίτισσα Εσπανιόλ την 37η αγωνιστική που παρότι η Μπάρτσα είναι καλύτερη ομάδα και υποδέχεται τους «μπλε» είναι ένα ματς περίεργο.

Αλλωστε κανείς δεν έχει ξεχάσει τα δύο γκολ του Ταμούδο μέσα στο «Καμπ Νόου» προτελευταία (και πάλι) αγωνιστική τη σεζόν 2006-07 με την Εσπανιόλ να παίρνει το 2-2 και να στέλνει τον τίτλο στη Ρεάλ. Αλλα τέτοια παιχνίδια-παγίδες είναι οι αναμετρήσεις με Μάλαγα, Μπιλμπάο, Μπέτις, Λεβάντε και Βαγεκάνο στα οποία ναι μεν είναι γκραν φαβορί ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του, αλλά θέλουν τεράστια προσοχή αφού σε θεωρητικά εύκολα ματς έχει απολέσει πολύτιμους βαθμούς φέτος η Μπάρτσα.


Ρεάλ Μ. (72β.)Αγων./ΗμερομηνίαΜπαρτσελόνα (66β.)
Σοσιεδάδ (Εν.)30ή (24/3)Μαγιόρκα (Εκ.)
Οσασούνα (Εκ.)31η (31/3-1/4)Μπιλμπάο (Εν.)
Βαλένθια (Εν.)32η (7-8/4)Σαραγόσα (Εν.)
Ατλέτικο Μ.(Εκ.) 33η(10-11/4) Χετάφε (Εν.)
Χιχόν (Εν.) 34η(14-15/4)Λεβάντε (Εκ.)
Μπαρτσελόνα (Εκ.)35η (21-22/4)Ρεάλ Μ. (Εν.)
Σεβίλλη (Εν.)36η (28-29/4)Βαγεκάνο (Εκ.)
Μπιλμπάο (Εκ.)20ή* (1-2/5)Μάλαγα (Εν.)
Γρανάδα (Εκ.)37η (5-6/5)Εσπανιόλ (Εν.)
Μαγιόρκα (Εν.)38η (12-13/5)Μπέτις (Εκ.)
* Εξ αναβολής αγωνιστική



http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου