Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Πούλησε" πέντε φίλους για 38 εκατ. δολάρια

Έκρυψε τα κέρδη του τζακ ποτ από τους φίλους του και τώρα υποχρεούται να τα μοιραστεί μαζί τους.

Διαβάστε τι αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο για έναν Πορτογάλο.



Να μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τυχερό λαχνό, υποχρεώθηκε με δικαστική απόφαση ένας 52χρονος Πορτογάλος, η "τύχη" του οποίου τον εγκατέλειψε τρία χρόνια μετά το τζακ ποτ.
Το Νοέμβριο του 2009, ο Αμέρικο Λόπες κέρδισε 38,5 εκατομμύρια ευρώ, με δελτίο που είχε συμπληρώσει από κοινού με πεντε συναδέλφους του από την κατασκευαστική εταιρεία, όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο.

Εν τω μεταξύ, μαζί με το κοινό δελτίο, ο Λόπες αγόρασε και δικά του, ατομικά.

Το κοινό όμως δελτίο ήταν το ένα από τα δύο υπερτυχερά του "Mega Million", που μοιράστηκαν περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Λόπες "παρέλειψε" να ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους του, ενώ λίγες μέρες μετά την κλήρωση παραιτήθηκε από τη δουλειά, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Λίγες μέρες αργότερα, ανακοίνωσε στον περίγυρό του και στους συναδέλφους του από τους οποίους απέκρυψε ότι είχαν μερίδιο από τα κέρδη, ότι ήταν ένα  δικό του που είχε κερδίσει.

Ένας από αυτούς όμως, αποφάσισε να ψάξει λίγο περισσότερο την "σύμπτωση" αυτή, ανακαλύπτοντας από τα αρχεία της εταιρείας, ότι ο τυχερός λαχνός ήταν αυτός που είχαν συμπληρώσει μαζί.

Έκτοτε, ξεκίνησε μία δικαστική διαμάχη, που κατέληξε στην καταδίκη του Λόπες και στην υποχρέωσή του, να μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Ο δικηγόρος του κατέθεσε σειρά εγγράφων, υπέρ των ισχυρισμών του, χωρίς όμως να πείσει.
Δεδομένου ότι μετά την απόδοση φόρων απέμειναν 24 εκατομμύρια ευρώ, ο Λόπες υποχρεούται τώρα να μοιραστεί τα 20 εκατομμύρια ευρώ με τους πέντε πρώην συναδέλφους του.
"Με έκλεψαν", είπε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

"Έχω τόσα πράγματα να κάνω. Μόλις χθες, γεννήθηκε η εγγονή μου και θέλω να της κάνω ένα όνειρο, που θα θυμάται για πάντα", είπε ένας από τους πέντε νικητές του τζακ ποτ και της δικαστικής διαμάχης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου