Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ντέρμπι του «Ράμπο» και του... βενιαμίν Βαΐτση


Στις 16 Μαρτίου 1986 αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνεις προβλέψεις για τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.


Οι «πράσινοι» ήταν πρώτοι στη βαθμολογία και σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές και οι «ερυθρόλευκοι» 7οι, με μόνη ελπίδα για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας. Όμως, τα προγνωστικά υπέρ του Παναθηναϊκού ανατράπηκαν, μια και ο Ολυμπιακός πήρε μία δίκαιη νίκη γοήτρου με 2-1!


Ήταν το ντέρμπι στο οποίο έλαμψε ο Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος πέτυχε και το (εντυπωσιακό) δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ιστορία όμως «έγραψε» ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, ο Γιώργος Βαΐτσης. Ο Αρτινός κυνηγός ήταν τότε μόλις 18 ετών και 228 ημερών και παραμένει ο νεότερος σκόρερ σε ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων στην Α' Εθνική μέχρι σήμερα!

Η ήττα δεν στοίχισε στον Παναθηναϊκό τον τίτλο ούτε βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει από τη μετριότητα. Η έξοδος στην Ευρώπη ήρθε τελικά για τους «ερυθρόλευκους» μέσω της συμμετοχής τους στον τελικό του Κυπέλλου, κόντρα στο «τριφύλλι». Αυτή όμως είναι μία άλλη ιστορία, την οποία σίγουρα δεν θέλουν να θυμούνται στον Πειραιά...


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-2
(80' Χαραλαμπίδης - 33' Βαΐτσης, 64' Μητρόπουλος)


Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Σαργκάνης, Ταράσης, Καρούλιας, Γεροθόδωρος, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χρ. Δημόπουλος, Βλάχος (36' Χαραλαμπίδης), Μπατσινίλας.

Ολυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Αρβανίτης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Τόγιας, Μίχος, Σεμερτζίδης, Σέστιτς, Μπάριος (89' Παπαχρήστου), Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Βαΐτσης.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου