Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Εισαγωγή στο ιπποδρομιακό στοίχημα

Ένα από τα πιο παραδοσιακά αθλήματα για την πραγματοποίηση στοιχημάτων είναι οι ιπποδρομίες, οι οποίες εδώ και αιώνες ενθουσιάζουν παίχτες που ασχολούνται με το τζόγο και εραστές του αθλήματος που το παρακολουθούν μόνο για το θέαμα. Προκειμένου κάποιος παίκτης του στοιχήματος να αποκομίσει μαθηματικό πλεονέκτημα και κέρδη από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να γνωρίζει σε βάθος το άθλημα. Είναι κάτι σαν το ποδόσφαιρο για παράδειγμα στη 2η κατηγορία της Σιγκαπούρης… Τι να στοιχηματίσεις σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος αυτού, αν δεν έχεις ποτέ ακούσει ούτε το όνομα των αντίπαλων ομάδων. Πέρα από τις βασικές γνώσης για τον ιππόδρομο, ο ενδιαφερόμενος παίκτης πρέπει να έχει γνώση και για τις ιδιαίτερες στοιχηματικές επιλογές και στρατηγικές του αθλήματος και να τις συνδυάσει σε ένα σύστημα. Ευτυχώς για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο στοίχημα, τα πάντα μαθαίνονται με την εξάσκηση και τη μελέτη, φτάνει να υπάρχει ενδιαφέρον και υπομονή.

Εκ των πραγμάτων έχει αποδειχτεί ότι οι νικητές στο ιπποδρομιακό στοίχημα, εκτός από ένα ποσοστό τύχης έχουν παράλληλα και βαθιά γνώση του αθλήματος. Έτσι το κύριο μέλημα κάθε φιλόδοξου παίκτη του ιπποδρόμου είναι να μάθει τα πάντα για το άθλημα. Εν συνεχεία, το ιδανικό είναι η επιλογή των αλόγων να γίνεται πριν την έναρξη της κάθε κούρσας ή όταν όλα τα πονταρίσματα σταματήσουν (όταν δεν παίζετε online). Με την εκκίνηση του αγώνα δεν μπορεί να γίνει κάποια ακύρωση του αγώνα από τον παίκτη και επίσης, καμία πληρωμή δεν μπορεί να γίνει πριν την έναρξη ενός αγώνα.

Ο στόχος του παίκτη στο ιπποδρομιακό στοίχημα είναι να νικήσει τις αποδόσεις που ορίζουν οι ιππόδρομοι ή οι στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου. Τα στοιχήματα μπορούν να γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο στο ταμείο ενός ιπποδρόμου, σε ένα πρακτορείο, στην ιστοσελίδα κάποιας εταιρείας ή ακόμη και μέσω τηλεφώνου.

Οι στοιχηματικές επιλογές είναι πολλές. Ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες είναι τα παρακάτω στοιχήματα, με την αγγλική ορολογία:

  • Γκανιάν (Win): επιλέγουμε πιο άλογο θα τερματίσει στην πρώτη θέση
  • Πλασέ (Place): επιλέγουμε ποιο άλογο θα τερματίσει στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση
  • Φορκάστ (Exacta): επιλέγουμε την πρώτη και δεύτερη θέση αλόγων σε μια κούρσα με τη σωστή σειρά
  • Δίδυμο: επιλέγουμε την πρώτη και δεύτερη θέση αλόγων σε μια κούρσα χωρίς συγκεκριμένη σειρά
  • Τρίο (Show): επιλέγουμε ότι ένα άλογο θα τερματίσει στην πρώτη, στη δεύτερη θέση ή στην τρίτη θέση
  • Τράικαστ (Trifecta): επιλέγουμε την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση αλόγων σε μια κούρσα σε συγκεκριμένη σειρά
  • Τετραπλό: επιλέγουμε την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη θέση αλόγων σε μια κούρσα σε συγκεκριμένη σειρά
  • Σύνθετο (Daily Double): ποντάρουμε στην πρώτη θέση σε δύο διαδοχικές κούρσες, συνήθως τις δύο πρώτες κάθε ημέρας. Ο παίκτης πρέπει να προβλέψει και τις δύο νίκες για να είναι επιτυχημένο το στοίχημα
  • Σύνθετο Δίδυμο: ποντάρουμε στην πρώτη και δεύτερη θέση σε δύο διαδοχικές κούρσες, συνήθως τις δύο πρώτες κάθε ημέρας. Ο παίκτης πρέπει να προβλέψει τους δύο πρώτους και στις δύο κούρσες για να είναι επιτυχημένο το στοίχημα
  • Σκορ-3 (Daily Triple/Pick Three): ποντάρουμε στη νίκη σε τρεις συνεχόμενες κούρσες
  • Σκορ-4 (Pick Four): ποντάρουμε στη νίκη σε τέσσερις συνεχείς κούρσες
  • Σκορ-6 (Pick Six): ποντάρουμε στη νίκη σε έξι συνεχείς κούρσες
  • Σκορ-9 (Pick Nine): ποντάρουμε στη νίκη σε εννέα συνεχείς κούρσες
  • Διπλό Τράικαστ (Twin Trifecta): πρόκειται για ένα ζεύγος στοιχημάτων Trifecta. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μοιράζεται ανάμεσα στους νικητές του πρώτου στοιχήματος Trifecta και τους νικητές και των δύο.
  • Superfecta: επιλέγουμε την πρώτη, δεύτερη, Τρίτη και τέταρτη θέση σε έναν αγώνα με τη σωστή σειρά
  • Μονά/Ζυγά (Odd/Even): ένα όχι πολύ συνηθισμένο ποντάρισμα στο οποίο στοιχηματίζουμε στον αριθμό του αλόγου που θα κερδίσει

Ανάλογα με το μέρος που παίζει ένας παίκτης ή με την online στοιχηματική εταιρεία που έχει επιλέξει, μπορεί να υπάρχουν ακόμη περισσότερες επιλογές στοιχηματισμού.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου