Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ


H adidas παρουσίασε την επίσημη μπάλα του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ στις 25 Μαΐου.

Ο σχεδιασμός της είναι αφιερωμένος στους τελικούς του άλλοτε Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μετέπειτα Τσάμπιονς Λιγκ που έχουν φιλοξενηθεί  τα τελευταία 50 χρόνια στο «σπίτι του ποδοσφαίρου». Μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία έχουν αγωνιστεί για το πολυπόθητο τρόπαιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο λονδρέζικο στάδιο, καθώς η Μίλαν το 1963, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968, o Αγιαξ το 1971 (με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό), η Λίβερπουλ το 1978 και η Μπαρτσελόνα το 1992 και το 2011 σήκωσαν το κύπελλο μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Μέσα στα χαρακτηριστικά αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης έχουν αποτυπωθεί οι χρονιές που διεξήχθησαν οι τελικοί στο Γουέμπλεϊ. Η μπάλα adidas Finale Wembley διαθέτει επίσης τεχνολογικές καινοτομίες, με χαρακτηριστικότερη την εξωτερική επίστρωση χωρίς ραφές, που παρέχει βέλτιστη πρόσφυση. Τα αστέρια που είναι αποτυπωμένα πάνω της είναι συνδεδεμένα θερμικά, δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια που τη βοηθάει να ταξιδεύει πιο ομαλά στον αέρα!

Η adidas είναι ο επίσημος προμηθευτής όλων των μεγάλων διοργανώσεων του UEFA και της FIFA από το 1970. Η φετινή είναι η εικοστή -κατά σειρά- επίσημη μπάλα που σχεδιάζει η adidas για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η μπάλα adidas Finale Wembley θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στους αγώνες τις διοργάνωσης από τις 12 Φεβρουαρίου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου