Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Απεργούν την 1η Δεκέμβρη οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του κλάδου προχωρούν την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου οι πράκτορες της ΟΠΑΠ και προγραμματίζουν «κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών».

Η απόφαση για επιβολή φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, τονίζουν οι πράκτορες, είναι καταστροφική. Μιλούν για εχθρική ενέργεια σε βάρος τους, παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα για προστασία τους και προειδοποιούν ότι η απεργία αποτελεί μόνο την αρχή του αγώνα που θα δώσουν.


Η ανακοίνωση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι καταστροφική» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ (ΠΟΕΠΠΠ).

«Την θεωρούμε εχθρική ενέργεια σε βάρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ, που υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από την σημερινή κυβέρνηση -κατά δήλωση του Κου Τσίπρα– έναντι των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών» προσθέτει η Ομοσπονδία και τονίζει:

« Ειδικότερα δε η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευόμενη.»

» Γι αυτό από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος, εναντίον αυτής της απόφασης και εναντίον αυτών που την πήραν. Χωρίς περιστροφές και μασημένα λόγια. Το λέμε για ακόμα μια φορά. Η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια: Είναι καταστροφική, για τους πράκτορες. Δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης. Θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος. Ευνοεί τον παράνομο τζόγο και τους βαρώνους του χώρου. Καθιστά ανακόλουθη την κυβέρνηση.»

«Κάνοντας πράξη τα λόγια μας για άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις και ενέργειες, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 με κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση δε, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου