Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Βαρύ πρόστιμο της ΕΕΑ σε Μαρινάκη και ΠΑΕ

Προθεσμία ενός μηνός για την "αποκατάσταση των νομίμων όρων της διοίκησης της ΠΑΕ" δίνει η ΕΕΑ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάη και 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ.


Ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης είχε επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη όσον αφορά την ενασχόληση του με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, απαγορεύοντας ουσιαστικά στον ιδιοκτήτη των "ερυθρολεύκων" να ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ωστόσο η ΕΕΑ έκρινε ότι ο κ. Μαρινάκης παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους και ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό, με συνέπεια να του επιβάλλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ενώ με άλλα τόσα τιμώρησε και την ΠΑΕ, θεωρώντας ότι κακώς επιτρέπει στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών να παραμένει στην θέση του προέδρου.

Με λίγα λόγια, το συνολικό πρόστιμο φτάνει στις 300.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η ποινή είναι εφέσιμη στο διοικητικό εφετείο και απομένει να δούμε την αντίδραση των "ερυθρολεύκων" στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ισως πιο σημαντικό είναι ότι η ΕΕΑ δίνει προθεσμία ενός μηνός στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την "αποκατάσταση των νομίμων όρων της διοίκησης της ΠΑΕ", κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά ζητά την αντικατάσταση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του προέδρου. Κατά πληροφορίες, χαρακτηρίζεται "εικονική" από την ΕΕΑ η παραχώρηση της άσκησης διοίκησης στους κ.κ. Γιάννη Βρέντζο και Δημήτρη Αγραφιώτη, διότι είναι έμμισθοι υπάλληλοι της ΠΑΕ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου