Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται το... Basketball Champions League

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ FIBA ΚΑΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ


Το Champions League του μπάσκετ ετοιμάζει η FIBA, από κοινού με την Ευρωλίγκα. Η παγκόσμια ομοσπονδία παρουσίασε στις ομάδες το σχέδιό της για το Basketball Champions League που προσφέρει εγγυημένα χρήματα στους συλλόγους, οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στη δημιουργία της διοργάνωσης.

Παρόντων των εκπροσώπων των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης, των επικεφαλής της Ευρωλίγκας και των προέδρων ομοσπονδιών, η FIBA παρουσίασε το σχέδιό της για τη νέα μορφή του Κυπέλλου Πρωταθλητών. Το σχέδιο προβλέπει τη μετονομασία της διοργάνωσης σε Basketball Champions League και τη συμμετοχή των κορυφαίων κλαμπ της ηπείρου.

Η παγκόσμια ομοσπονδία εγγυήθηκε -για αρχή- market pool 30 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Το μάνατζμεντ θα ανήκει κατά το ήμισυ σε FIBA/χορηγούς και ομάδες, οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται θα είναι κοινές, ενώ θα εφαρμοστεί και καθεστώς financial fair play.

Η νέα μορφή της διοργάνωσης, εφόσον συμφωνηθεί, προβλέπεται να διεξαχθεί τη σεζόν 2016-17. Οι εκπρόσωποι των ομάδων της Ευρωλίγκας ζήτησαν χρόνο να το σκεφτούν και δεσμεύτηκαν πως θα απαντήσουν εντός δύο εβδομάδων.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Σκινδήλιας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Από τους συλλόγους παραβρέθηκαν η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι και η Ρεάλ Μαδρίτης και από την Ευρωλίγκα ο Τζόρντι Μπερτομέου και ο Έντουαρντ Σκοτ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου