Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στον τζόγο ψάχνουν τα ισοδύναμα της παιδείας

Στον τζόγο ψάχνουν τα ισοδύναμα της παιδείας, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα στελέχη της κυβέρνησης σκέφτονται να αυξήσουν την φορολόγηση στο ΚΙΝΟ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να τζογάρει για να βρει τα ισοδύναμα για να αντικαταστήσει το 23% του ΦΠΑ στην παιδεία. Στο χτεσινό κυβερνητικό συμβούλιο τέθηκε στο τραπέζι η φορολόγηση του ΚΙΝΟ.

Στη χθεσινή σύσκεψη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με την παρουσία των Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Παππά, Τσακαλώτου και Γεροβασίλη, έπεσε στο τραπέζι η φορολόγηση του ΚΙΝΟ και συγκεκριμένα με 5 λεπτά τη στήλη. Υπολογίζουν πως τα έσοδα του ΟΠΑΠ από το «ΚΙΝΟ» έφτασαν πέρυσι στα 2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και τις εισπράξεις που είχε ο ίδιος Οργανισμός από το «Πάμε Στοίχημα» οι οποίες ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι το 2014 παίχτηκαν 4,5 δισ. στήλες ΚΙΝΟ, στο υπουργείο Οικονομικών άνοιξε η όρεξη για επιπλέον έσοδα, υπολογίζοντας ότι με επιβολή φόρου πχ 10% (δηλαδή 5 λεπτά επιπλέον στη στήλη που κοστίζει 50 λεπτά) θα μπορούσαν να προκύψουν έσοδα της τάξεως 220 εκατ. ευρώ για το δημόσιο.το μέτρο μπορεί να επιφέρει στα δημόσια ταμεία περί τα 225 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το θέμα σκοντάφτει στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ δεν είναι πλέον δημόσια εταιρεία αλλά ιδιωτική και μπορεί να αντιμετωπίζουν νομικά ζητήματα με τους μετόχους.

Αν τελικά φορολογηθεί το ΚΙΝΟ φαίνεται να συζητείται επικουρικά η αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες κρέατος που θεωρούνται πολυτελείας, όπως το κυνήγι και κρέας από βουβάλι, ελάφι, αγριογούρουνο κ.α., ενώ και η φορολόγηση του βόειου κρέατος είναι στο τραπέζι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου