Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

11 χρόνια πίκρας για τη Ρεάλ

Στις 30 Αυγούστου του 2002 η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτά το Σούπερ Καπ και κανείς δεν φανταζόταν πως θα περνούσαν 12 ολόκληρα χρόνια για το επόμενο ευρωπαϊκό τρόπαιο...

Η «βασίλισσα» ως κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ συναντήθηκε στο Μονακό με την Φέγενορντ, η οποία είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA. Οι δύο τους θα έδιναν μάχη για το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Οι Μαδριλένοι που ήταν και το φαβορί ήθελαν πολύ αυτόν τον τίτλο, καθώς ήταν ο μόνος που έλειπε από την πλούσια συλλογή τους.

Οι Ισπανοί ήταν τόσο αποφασισμένοι να σηκώσουν το τρόπαιο που μπήκαν με μεγάλη φόρα και μόλις στο 21ο λεπτό είχαν καταφέρει να... καθαρίσουν το παιχνίδι.

Στο 15' η Ρεάλ ξεκίνησε μία πλαγιοκόπηση με τον Ρομπέρτο Κάρλος ο οποίος σέντραρε δυνατά και ο Πάουβε όχι μόνο δεν έδιωξε, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζετεμπιέρ κάνοντας το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21' μία εκπληκτική συνεργασία των παικτών της ομάδας της Μαδρίτης βρήκε τον Ρομπέρτο Κάρλος στην μεγάλη περιοχή των Ολλανδών, στο ύψος του πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος εύκολα διπλασίασε τα γκολ για την ομάδα του σκοράροντας με το δεξί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φέγενορντ κυνήγησε το γκολ και κατάφερε να το πετύχει στο 56' μετά από εκτέλεση φάουλ του Φαν Χόιντονκ, ο οποίος μείωσε σε 2-1 και έδωσε ξανά ελπίδες στην ομάδα του.

Όμως οι παίκτες της Ρεάλ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκαν ο Φίγκο σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκούτι με κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η «βασίλισσα» φόρεσε για μια ακόμη φορά ευρωπαϊκό στέμμα και από τότε χρειάστηκε να περιμένει 12 χρόνια για  να ανέβει και πάλι στην κορυφή.



Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Μακελελέ, Καμπιάσο (88' Παβόν), Φίγκο, Ζιντάν (86' Σολάρι), Ραούλ, Γκούτι (71' Πορτίγιο)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Ζετεμπιέρ, Γκίαν (72' Μπουφέλ), Φαν Βόντερεν, Πάουβε, Ράζα, Εμερτον, Μπόσβελτ, Ονο, Λούρλινγκ, Φαν Χόιντονκ, Καλού






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου