Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η Ντόρτμουντ πήρε το Σούπερ Καπ Γερμανίας, 2-0 την Μπάγερν

Με ολοκληρωτική κυριαρχία επί 90 λεπτά, η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 τη Μπάγερν Μονάχου στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ" και κατέκτησε το γερμανικό σούπερ καπ. Ο Χενρίκ Μχιταριάν στο 23΄ και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 62΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που απείλησε με διασυρμό τους Βαυαρούς, οι οποίοι διασώθηκαν από τις αποκρούσεις του Μάνουελ Νόιερ.

Έτσι, συνεχίστηκε η παράδοση των τριών τελευταίων ετών, η οποία θέλει την ομάδα που κατακτά το νταμπλ να χάνει το Σούπερ Καπ! Το 2012, χρονιά κυριαρχίας της Ντόρτμουντ, η Μπάγερν κέρδισε το τελευταίο Σούπερ Καπ της.

Ακολούθησαν δύο διαδοχικά νταμπλ των Βαυαρών (2013, 2014), με την Ντόρτμουντ όμως να κερδίζει τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του θεσμού (από 5).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ (46΄ Ντουρμ), Κιρχ (86΄ Μπέντερ), Κελ, Χόφμαν, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (63΄ Άντριαν Ράμος), Ιμόμπιλε.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ (31΄ Ντάντε), Χουάν Μπερνάτ, Χόιμπιεργκ (61΄ Γκέτσε), Ρόντε, Γκαουντίνο, Αλάμπα, Μίλερ (46΄ Λαμ), Σακίρι, Λεβαντόβσκι




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου