Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Πρεμιέρα στην πλέον αμφίρροπη premier league

Για πρώτη φορά στην ιστορία της premier league, μια σεζόν αρχίζει με τα προγνωστικά μοιρασμένα ανάμεσα σε πέντε ομάδες, απόλυτα ικανές να κατακτήσουν για τον τίτλο. Ετσι οι μπουκμέικερ ανέλαβαν να ανακηρύξουν μόνοι τους το απόλυτο φαβορί κι αυτό είναι η Τσέλσι!


Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε όλες τις μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες, η απόδοση των "μπλε" δεν ξεπερνά το 2,00, κάτι που σημαίνει ότι όποιος ποντάρει σήμερα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, θα φορτωθεί με άγχος για τους επόμενους εννέα μήνες, στον (συνήθως συναρπαστικό μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές) μαραθώνιο των 360 αναμετρήσεων, για να διπλασιάσει το αρχικό κεφάλαιό του. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε! Οταν απέναντι στην Τσέλσι υπάρχει η κάτοχος του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ που "αυτοκτόνησε" και έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Λουϊς Φαν Γκάαλ στον πάγκο και η Αρσεναλ που αναζητά το "άγιο δισκοπότηρο" από το 2004, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να παρακολουθήσουμε, απερίσπαστοι από το στοιχηματικό άγχος, το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ που αρχίζει το Σάββατο.

Το ενδιαφέρον είναι πλέον τεράστιο και για τις πέντε διεκδικήτριες του τίτλου. Θα μείνει για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς τίτλο για δεύτερη χρονιά ο Μουρίνιο; Θα καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της το "back to back" η Σίτι; Πώς θα ξεπεράσει ψυχολογικά το περσινό σοκ η Λίβερπουλ και μάλιστα χωρίς το "πολυβόλο" της, Λουϊς Σουάρες; Ο Φαν Γκάαλ θα ξυπνήσει αναμνήσεις από τον Φέργκιουσον στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ; Και τέλος, ο Βενγκέρ θα καταφέρει να φέρει το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήματος στο "Εμιρεϊτς";

Από εκεί και πέρα, η Εβερτον έχοντας αποκτήσει μόνιμα πλέον τον Ρομελού Λουκάκου από την Τσέλσι και με 2-3 ποιοτικές προσθήκες (Γκάρεθ Μπάρι, Ατσου) ισχυροποιείται περισσότερο. Εντυπωσιακές μεταγραφές πραγματοποίησε η Σουόνσι (Φαμπιάνσκι, Γκομίς, Σιγκουρντσον) και πλέον καθιερώνεται σταθερά στην Πρέμιερσιπ, η Νιούκαστλ άλλαξε πρόσωπο, καθώς έφυγαν βασικά στελέχη της περασμένης σεζόν, ενώ ο Γκουστάβο Πογέτ δημιουργεί πλέον τη δική του Σάντερλαντ, την οποία κατάφερε να κρατήσει στην κατηγορία με εντυπωσιακά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές.



Συνοπτικά το προγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο:

Μάντσεστερ Γ.-Σουόνσι

Λέστερ-Εβερτον

ΚΠΡ-Χαλ

Στόουκ-Αστον Βίλα

Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Αρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας

Κυριακή:

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι



Δευτέρα:

Μπέρνλι-Τσέλσι





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου