Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τεράστια νίκη και πρόκριση του Αστέρα επί της Μάιντς

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε πανηγυρική πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 της Μάιντς στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», στον αγώνα ρεβάνς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, και ανέτρεψε την ήττα του με 1-0 στη Γερμανία.

Ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες στο 30΄, ο Κου ισοφάρισε στο 39΄, αλλά με δύο γκολ του Μάσα στο 68΄ και στο 86΄ οι Αρκάδες έφτασαν στο θρίαμβο και το μεσημέρι της Παρασκευής θα είναι παρόντες στη Νιόν, για την κλήρωση των πλέι-οφ.


Ο Αστέρας μπήκε επιφυλακτικά στο παιχνίδι, αφήνοντας χώρο και κατοχή μπάλας στους φιλοξενούμενους και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Θεοδωρόπουλου, που δεν απειλήθηκε. Οι Αρκάδες έψαξαν το γκολ στις αντεπιθέσεις και παραλίγο να το πετύχουν μόλις στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Ρόλε έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 7΄ ο Ντε Μπλάσις από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρόλε.

Ο Μπαντιμπανγκά, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει στο πρώτο ματς, αντιμετώπισε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε στο 29΄ από τον Ουσέρο, που στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα απείλησε με δυνατό μακρινό σουτ που έφυγε έξω. Ενα λεπτό αργότερα, ο Ντε Μπλάσις από τη γραμμή του πλαγίου άουτ στα δεξιά επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και κατέληξε στο απέναντι «παραθυράκι» του Κάριους, βάζοντας... φωτιά στις εξέδρες του «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», καθώς η ομάδα της Τρίπολης ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Μετά το γκολ η Μάιντς αύξησε την πίεσή της, απείλησε στο 37΄ με άστοχο σουτ του Κου Για-Τσέολ και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον ίδιο παίκτη, δύο λεπτά αργότερα. Ο Κορεάτης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον Γκοϊάν και με όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο φινάλε του ημιχρόνου, μάλιστα, οι Γερμανοί θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα, όμως η σωτήρια προβολή του Παντελιάδη στο σουτ του Μπροζίνσκι έστειλε τη μπάλα κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Νοβέσκι πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν φανερό ότι το γκολ της Μάιντς είχε αλλάξει άρδην την ψυχολογία των δύο ομάδων. Οι Γερμανοί διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν δοκάρι στο 59΄ σε απευθείας φάουλ του Γκάις από πλάγια θέση.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στο 65΄, όταν ο Μάσα έπιασε από κοντά την κεφαλιά, ο Κάριους απέκρουσε, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και «στρώθηκε» στον Ντε Μπλάσις, όμως ο Κάριους ήταν και πάλι εκεί. Επέμεινε όμως και δικαιώθηκε στο 68΄, με τον Ντε Μπλάσις να φεύγει στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή να «σπάει» τη μπάλα στον επερχόμενο Μάσα, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1.

Η Μάιντς θέλησε πάλι να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Οκαζάκι στο 71΄ βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ, ενώ ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε δύσκολα στο 77΄ το φάουλ του Γκάις. Στα τελευταία λεπτά ο Βεργέτης πέρασε αλλαγή τον Σανκαρέ για να παίξει σέντερ-φορ (!) και δικαιώθηκε στο 86΄, αφού ο πανύψηλος αμυντικός έπιασε την κεφαλιά-πάσα σε ένα γέμισμα στο 86΄, ο Μάσα πήρε τη μπάλα και με ένα ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κάριους και χάρισε στον Αστέρα Τρίπολης τη θριαμβευτική πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.





Διαιτητής: Σερζ Γκουμιενί (Βέλγιο)

Κίτρινες: Παντελιάδης, Μάσα, Λούι - Μπαουμγκάρντλινγκερ, Νοβέσκι, Μόριτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83΄ Σανκαρέ), Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (59΄ Μπακασέτας), Ρόλε, Κουρμπέλης, Μάσα, Μπαντιμπανγκά (29΄ Ουσέρο), Ντε Μπλάσις

ΜΑΙΝΤΣ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Κάριους, Νοβέσκι, Γκάις, Μπελ, Μπροζίνσκι, Παρκ (74΄ Ντίας), Μόριτς, Μάλι (85΄ Σότο), Κου (69΄ Χάρα), Μπαουμγκάρντλινγκερ, Οκαζάκι



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου