Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δεν θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA ο Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί δεν πρόκειται να κάνει το βήμα παραπάνω αρκούμενος στο ρόλο του στην UEFA, καθώς από πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος αξιωματούχος δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA.

Ο Πλατινί, που όπως φαίνεται στάθμισε τα δεδομένα πριν αποφασίσει, αποφάσισε να μη διεκδικήσει το ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα της στις εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2015.

Ο Γάλλος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα κοινοποιήσει την απόφασή του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ που θα πραγματοποιηθεί στο «Γκριμάλντι Φόρουμ», στο Μονακό.

Αυτό σημαίνει ότι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας παραμένουν ο νυν «νούμερο 1» της FIFA, Σεπ Μπλάτερ που πάντως δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως και ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπάν.

«Είναι μια επιλογή που γίνεται με την καρδιά και το πάθος. Θα παρουσιαστώ για μια νέα θητεία στην UEFA και τη FIFA» δήλωσε ο Πλατινί μιλώντας σήμερα στο Μονακό, στην εκδήλωση με την οποία ανοίγει η νέα σεζόν για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

«Ο πρόεδρος της UEFA κοινοποίησε την απόφασή του στους προέδρους και στους γενικούς γραμματείς των 54 εθνικών ομοσπονδιών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πριν από την ανακοίνωση» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του οργάνου που κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Θέλω να τελειώσω αυτό που άρχισα» δήλωσε από την πλευρά του ο Μισέλ Πλατινί, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει σημειωθεί από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την άφιξή του στην κεφαλή της UEFA (2007) καθώς και στα διάφορα έργα που πραγματοποιούνται ή προγραμματίζονται για το μέλλον.

«Όπως έχετε δει η UEFA εργάζεται σε ορισμένα πολύ σημαντικά έργα κι εγώ επιθυμώ να τα δω ολοκληρωμένα πριν λάβω υπόψη τη δυνατότητα νέων προκλήσεων. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, δεν είναι η στιγμή μου» πρόσθεσε.

«Ακόμη κι όταν ήμουν ποδοσφαιριστής τιμούσα πάντα το συμβόλαιό μου και τις υποχρεώσεις μου. Τώρα, είναι το ίδιο. Θέλω να σεβαστώ ως το τέλος τη σχέση που με συνδέει με την UEFA» συμπλήρωσε ο Πλατινί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου