Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Τι είναι και γιατί πρέπει να παίζουμε value bet

Στο στοίχημα πάνω από όλα είναι η απόδοση και για αυτό όλοι εμείς που παίζουμε κυνηγάμε να βρούμε στοιχηματικές ευκαιρίες, που να μας οδηγήσουν στο ταμείο. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το λεγόμενο value bet και θα δούμε για ποιο λόγο αξίζει να ποντάρουμε σε τέτοια σημεία.

Ο όρος επί της ουσίας σημαίνει μια απόδοση που ενώ σε φυσιολογικές αποδόσεις θα κοστολογούνταν 2,10, τις βρίσκουμε σε διάφορες στοιχηματικές εταιρίες 2,25. Δηλαδή σε τιμές από ό,τι πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Φυσικά αν κάποιος έχει την ευκαιρία να ποντάρει σε παραπάνω από μια στοιχηματική εταιρία όπως είναι η sportingbet, η stoiximan και άλλες, τότε είναι πιο εύκολο να βρίσκει τέτοιες ευκαιρίες για να ποντάρει. Με τον όρο αυτό, καλύπτουμε φυσικά όλη την γκάμα των αποδόσεων.

Εννοούμε και τις αποδόσεις 1,30 που έπρεπε να είναι 1,20 αλλά και τις αποδόσεις 4,2 που έπρεπε να ήταν 3,5. Τέτοια σημεία προφανώς και δεν μπορούν να προκύπτουν κάθε μέρα. Επίσης πολλά σημεία να φαίνεται ότι είναι value bet αλλά να φαίνεται τελικά ότι οι στοιχηματικές εταιρίες κάτι ξέρουν παραπάνω και οι παίκτες του στοιχήματος πέφτουν στην παγίδα τους. Για τους περισσότερους παίκτες ένας από τους βασικούς κανόνες παιχνιδιού τους είναι να μην ποντάρουν σε χαμηλές αποδόσεις από 1,5 και κάτω ας πούμε.

Η κουβέντα ίσως να αλλάζει αν κάποιος βρίσκει σε στοιχηματικές εταιρίες όπως η mybet ή η goalbet αποδόσεις του 1,40, που κανονικά θα έπρεπε να τιμολογούνται στο 1,25. Φυσικά όμως ο πολύς λόγος γίνεται για αποδόσεις που είναι γενικά υψηλές και οι στοιχηματικές εταιρίες μας τις προσφέρουν ακόμη πιο ψηλά. Το να παίζεις ένα προγνωστικό σε απόδοση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά αξίζει να είναι, είναι ο σωστός τρόπος παιχνιδιού, ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό. Μακροχρόνια και με τον ίδιο τρόπο, οι πιθανότητες κάποιος να είναι κερδισμένος είναι αρκετά μεγάλες.

Υπάρχει η προφανής άποψη ότι καλύτερα να παίζω αποδόσεις 2 και 2,50 και ας τα χάνω παρά να ασχολούμαι με αποδόσεις 1,2 και 1,30. Ακόμη και να επιβεβαιώνονται αυτές οι αποδόσεις ακόμη και αν είναι στοιχηματικές ευκαιρίες, μακροχρόνια όποιος παίζει τέτοιου επιπέδου τιμές πρέπει να αγγίξει το απόλυτο για να μπορεί να βγεις κερδισμένος στη μάχη με τις στοιχηματικές εταιρίες. Αντίθετα το να σχολούμαστε με υψηλές αποδόσεις φυσικά υπάρχει το ρίσκο ενός πολύ χαμηλού ποσοστού επιτυχίας. Όμως καμιά φορά εφόσον ψάχνουμε και κυνηγάμε τέτοιες αποδόσεις, μπορεί ακόμη και τα μικρά ποσοστά να είναι αρκετά ώστε το πρόσημο του ταμείου μας να είναι θετικό. Πολύ περισσότερο όταν τα ποσοστά επιτυχία σε τέτοιες αποδόσεις είναι ικανοποιητικά τότε σίγουρα το κέρδος κόντρα στις στοιχηματικές εταιρίες είναι σίγουρο.

Το να παίζουμε αποδόσεις οι οποίες αξίζουν είναι πραγματικά θεμιτό στο στοίχημα. Το θέμα όμως είναι όμως αν οι αποδόσεις αυτές αντιπροσωπεύουν τις δυσκολίες του εκάστοτε σημείου ή αγώνα. Οι στοιχηματικές εταιρίες δεν είναι αλάνθαστες και δεν μπορούν πάντα και παντού να δίνουν τις αποδόσεις όπως πρέπει να είναι. Αρκεί οι παίκτες του στοιχήματος να είμαστε επαγρύπνηση ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τη λάθη τους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου