Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η ιστορία της Εθνικής μπάσκετ στα χέρια σας!

Μια έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη παρουσίασε την Δευτέρα (25/8) η MVPublications ως συνέχεια των εκδόσεων με αθλητικό περιεχόμενο.


Σε κεντρικό ξενοδοχείο λοιπόν και ενόψει της προσπάθειας της Εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρουσιάστηκε το βιβλίο - κόμικ (The Final Countdown) που σχεδίασε ο δικός μας άνθρωπος Χρήστος Ζωίδης και υπέγραψε με τα κείμενά του ο συνάδελφος Σπύρος Καβαλιεράτος. Ενα βιβλίο που περιλαμβάνει τη μεγάλη ιστορία της Εθνικής μπάσκετ μ' έναν ξεχωριστό τρόπο για να είναι διασκεδαστικό, εκτός από επιμορφωτικό...

Ο Βασίλης Σκουντής προλόγισε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ, ενώ παρόντες ήταν οι διεθνείς παίκτες της τωρινής φουρνιάς, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.


Ο Βασίλης Σκουντής στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, είπε: «Θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση που πασπαλίζεται από ισχυρές δόσεις νοσταλγίας, συνάμα όμως είναι μία προσπάθεια πολύ μοντέρνα! Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την απότιση φόρου τιμής και για την εκπλήρωση ενός ιστορικού χρέους προς όλους εκείνους οι οποίοι έβαλαν πολύ έντονες πορτοκαλί πινελιές στη ζωή μας και την έκαναν ομορφότερη, πολύ γοητευτική, πολύ συναρπαστική. Και πολύ φαντασμαγορική.
Έχω την τιμή να παρουσιάσω ένα βιβλίο που είναι η... ζωή μας όλη τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό το βιβλίο βαφτίζεται σήμερα στην κολυμπήθρα της δημοσιότητας και νομίζω ότι αποτελεί έναν συγκερασμό των πάντων. Είναι το δοξασμένο παρελθόν μας το οποίο τιμάμε. Αυτό το κόμικ ξέρω ότι φτιάχτηκε με μεράκι. Δεν είναι μία μυθοπλασία είναι η ζωντανή ιστορία μας, στην κυριολεξία. Τα 30 χρόνια που πέρασαν από τότε είναι τα δικά ας καλύτερα χρόνια... είναι ένα φιλμ που παίζουν οι δικοί μας ήρωες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι το βιβλίο της επίσημης αγαπημένης».

Ο Παναγιώτης Φασούλας, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ, στην παρουσία αυτού του καινοτόμου και πρωτοποριακού βιβλίου. Μέσα από τις σελίδες του ξαναέζησα στιγμές που ακόμα και μέσα από βίντεο δεν συγκινήθηκα τόσο, όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμουν στην ομάδα. Αυτό που ξέρω είναι ότι το μπάσκετ τα τελευταία 27 χρόνια δίνει πρωτοπορία στην Ελλάδα, είναι αυτό που λειτουργεί σωστά δείχνοντας το σοβαρό πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω».

Ο Μιχάλης Κακιούζης πήρε με τη σειρά του τη σκυτάλη κι ανέφερε: «Πραγματικά είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους και στον Παναγιώτη Φασούλα που ήταν για μένα έμπνευση και με έκανε να κοιμάμαι αγκαλιά με μία μπάλα. Αυτό το κόμικ είναι μία τρομερή δουλειά και σε μία δύσκολη εποχή που διανύουμε οι επιτυχίες που μπορεί να φέρει ο ελληνικός αθλητισμός είναι μία όαση για τους Έλληνες. Στο κόμικ υπάρχουν φοβερές ατάκες. Θυμηθήκαμε άλλες εποχές. Η ομάδα ελπίζω να φτάσει ψηλά στο Mundobasket, ξέρω δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά τα παιδιά δείχνουν ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Συμφωνώ πως η ομάδα έπρεπε να παίξει στη διοργάνωση με οποιοδήποτε κόστος».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής: «Ελπίζω τα νέα παιδιά κι αυτά που έρχονται να γράψουν τις επόμενες σελίδες αυτού του βιβλίου και ευχαριστώ που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτές».

Ο Γιάννης Μπουρούσης: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι σε αυτό το πάνελ και σε αυτό το βιβλίο. Τότε ήμουν μικρός και τώρα δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα. Ελπίζω να γράψουμε κι άλλες σελίδες.

Ο Νίκος Ζήσης: «Αυτό το βιβλίο αποτυπώνει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τότε ήμουν τεσσάρων χρονών και θυμάμαι που βγήκαμε να πανηγυρίσουμε. Μέσα από αυτές τις σελίδες γυρίσαμε πίσω και θυμηθήκαμε γεγονότα, γυρνάς πίσω και σκέφτεσαι τι έχεις πετύχει. Αυτή η ομάδα έπρεπε να πάει στο Mundobasket και να πάρει τη wild card. Κάναμε σωστά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος πήρε το λόγο: «Την ιστορία δεν την έγραψα... την αντέγραψα. θέλω να πω ότι εύχομαι να έχει συνέχεια, το επόμενο καλοκαίρι να βγάλουμε τη συνέχεια, αν και θεωρώ ότι θα υπάρχει. Ευχαριστούμε πολύ τον εκδοτικό οίκο που έκανε πραγματικότητα αυτήν την προσπάθεια. Ήταν ένα όνειρό μου να πραγματοποιήσω αυτό το βιβλίο, είναι η δεύτερή μου απόπειρα. Η ιδέα προήλθε από μία προσπάθεια που είχε γίνει στην Ισπανία, θεωρώ ότι κάναμε κάτι καλύτερο και ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια»».

Τέλος, ο Χρήστος Ζωίδης: «Με ρώτησαν πολλοί γιατί κόμικς; Γιατί είναι ένα... φθηνό σινεμά κι αφού είναι δύσκολο να γίνει μία ταινία κάναμε ένα βιβλίο που θα πιάσει κάθε ηλικία και είναι εύκολο να το μοιραστούμε με τα παιδιά μας».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου