Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η Γιουβέντους... καμαρώνει για το 7-0!

ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Γιουβέντους-Ολυμπιακός απόψε στο Τορίνο και οι Ιταλοί θυμήθηκαν τα προηγούμενα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους» στην έδρα τους, κάνοντας... μικρή αναφορά στο 7-0 πριν από 11 χρόνια.

Και λέμε μικρή αναφορά καθώς στο επίσημο σάιτ του συλλόγου υπάρχουν όλες κι όλες τρεις γραμμές για εκείνο το ματς. Αρχικά αναφέρονται οι σκόρερ... Τρεζεγκέ (2), Μίκολι, Μαρέσκα, Ντι Βάιο, Ντελ Πιέρο και Ζαλαγέτα, στη συνέχεια γίνεται λόγος για την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Champions League και καταλήγουν με το σχόλιο: «Ας μην μιλήσουμε για το παιχνίδι, ας αφήσουμε την εικόνα να μιλήσει και τα εφτά “μαργαριτάρια” που λάμπουν ακόμα στα μάτια μας. Ραντεβού αύριο (σ.σ. απόψε)».





Το άρθρο έχει τίτλο «Οι τρεις φορές του Ολυμπιακού στο Τορίνο» και αναφέρεται αρχικά στη νίκη της Γιούβε με 2-0 (τα γκολ οι Ζιγκόνι, Μενιτσέλι) στο Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1967 (0-0 ο πρώτος αγώνας στον Πειραιά).

Το 1999 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν αρχικά στο Champions League και εν συνεχεία στο UEFA. Στην επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Τορίνο, το πέναλτι του Νινιάδη μειώνει σε 2-1 και δίνει ελπίδες, αλλά το «καταραμένο» γκολ του Κόντε, με την βοήθεια του αέρα στο ΟΑΚΑ, αφήνει την ελληνική ομάδα εκτός συνέχειας.

Στα τέλη της χρονιάς εκείνης Γιουβέντους και Ολυμπιακός βρέθηκαν στον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν εντός έδρας με 3-1, αλλά στη ρεβάνς, απέναντι σε μια ψιλοαδιάφορη αντίπαλο, παίρνουν τη μοναδική εκτός έδρας νίκη τους με γκολ των Τζόρτζεβιτς και Κοβάσεβιτς!




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου