Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

"Χάσαμε, γιατί το ήθελε ο πρόεδρος"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Πάουλο Φούτρε, αποκάλυψε πως οι "κολτσονέρος" έχασαν από την Εσπανιόλ τη σεζόν 1990-91, κατόπιν υποδείξεως του προέδρου τους, Χεσούς Χιλ.

Ο Χέσους Χιλ έλυνε και έδενε επί των ημερών της προεδρίας του στην Ατλέτικο Μαδρίτης και όπως αποκάλυψε ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής των "κολτσονέρος", Πάουλο Φούτρε, η ήττα από την Εσπανιόλ με 3-1 την περίοδο 1990-91, προήλθε λόγω ανωτέρας... βίας.

"Όταν ήμασταν στο ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη, ο πρόεδρος (της Ατλέτικο) Χεσούς Χιλ ήρθε μαζί μου και μου είπε: Δεν μπορούμε να κερδίσουμε σήμερα. Πες στους συμπαίκτες σου να μην τρέξουν. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη.", είπε αρχικά ο Πάουλο Φούτρε στη Record τονίζοντας πως οι πρόεδροι της Ατλέτικο και της Εσπανιόλ είχαν συμφωνήσει να μην κερδίσει η Ατλέτικο και να πάρει έναν ποδοσφαιριστή την επόμενη σεζόν.

Τι έκανε όμως ο Φούτρε, μπροστά στην πρόταση του προέδρου; Διαβάστε τι λέει ο Πορτογάλος στην εφημερίδα της πατρίδας του.

"Έτσι δεν θέλω να παίξω, Πες τους το εσύ.", απάντησε στον Χεσούς Χιλ, οποίος όμως μπήκε στα αποδυτήρια πριν την έναρξη της αναμέτρησης και μίλησε στους ποδοσφαιριστές, τονίζοντάς τους ότι δεν μπορούν να νικήσουν.

Η αδιάφορη Ατλέτικο έχασε 3-1 και έτσι η Εσπανιόλ κατάφερε με αυτό το αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. "Σε αυτό το παιχνίδι, έμεινα στον πάγκο και ούτε που ήθελα να μπω. Οι συμπαίκτες μου δεν προσπάθησαν να τον κριτικάρουν. Ήταν αυτός που πλήρωνε τους μισθούς και απειλούσε τους πάντες, λέγοντας ότι δεν θα τους πλήρωνε και θα τους απέλυε εάν δεν συμφωνούσαν."




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου