Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

«Πράσινο» διπλό στην Τούμπα με... ερυθρόλευκα χαμόγελα

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας, καθώς με γκολ των Ατζαγκούν (51΄) και Καρέλη (79΄) επικράτησε 2-1 στην Τούμπα του «Δικέφαλου», που είχε ισοφαρίσει με τον Περέιρα στο 64ο λεπτό.

Με τη νίκη τους οι πολύ μαχητικοί «πράσινοι» έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αφού επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο μακεδονική ομάδα στους 2 βαθμούς, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται από σήμερα στο -6 από την κορυφή.

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε με όρεξη να πιέσει αλλά ήταν ο Παναθηναϊκός που «φρέναρε» τους γηπεδούχους στο 7ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα από την απόκρουση του Γλύκου βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κουτρουμπής αστόχησε από κοντά.

Στο 19ο λεπτό ο βοηθός ανέκοψε με ανύπαρκτο οφ σάιντ τον Καρέλη που ήταν έτοιμος να φύγει προς την αντίπαλη περιοχή, ύστερα από την μπαλιά του Κλωναρίδη, σε ένα παιχνίδι από το οποίο έλειψαν οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ανταποκρίνονταν καλά στα ανασταλτικά καθήκοντά τους.

Ως εκ τούτου ένα σουτ του Γκολάσα στο 34΄ που μπλόκαρε ο Στιλ κι ένα φάουλ του Νάνο στο 45΄ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ήταν οι υπόλοιπες φάσεις για το πρώτο μισό.

Με προφανή σκοπό να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι», με το επιθετικό πλάνο του Γιάννη Αναστασίου να αποδίδει καρπούς στο 51ο λεπτό: ο Κλωναρίδης «εξέθεσε» τον Μιγκέλ Βίτορ από αριστερά, γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Ατζαγκούν σχεδόν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε πάντως γρήγορα την «παγωμάρα» από το 0-1 φτάνοντας στην ισοφάριση στο 64΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φακούντο Περέιρα, που άφησε «ακίνητο» τον Στιλ καθώς στο χτύπημα του Αργεντινού το τείχος του Παναθηναϊκού «άνοιξε».

Ενώ όμως ο «Δικέφαλος» έδειχνε να έχει πια το μομέντουμ, ήταν ο Παναθηναϊκός που «σκότωσε» τον αντίπαλό του με νέα αντεπίθεση στο 79΄, όταν ο Ατζαγκούν βρήκε τον Καρέλη με σέντρα από δεξιά και ο διεθνής επιθετικός με προβολή «έγραψε» το 1-2, αφού η πρώτη προσπάθειά του είχε σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Τριτσώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σπυρόπουλος, Κάτσε, Βίτορ - Μπούι, Κλωναρίδης

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς (81΄ Μάρτενς), Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (57΄ Περέιρα), Αθανασιάδης (57΄ Παπαδόπουλος), Γκολάσα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ (74΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μπούρμπος, Πράνιτς (68΄ Λαγός), Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (60΄ Πέτριτς).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου