Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αγγλία: 58χρονη πάσχει από σπάνια ασθένεια εξαιτίας της Μάν. Γιουνάιτεντ

Τα συμπτώματα της φανατικής οπαδού έκαναν την εμφάνισή τους μόνο στα ντέρμπι των "κόκκινων διαβόλων".

Η 58χρονη παραπονιόταν σχεδόν μετά από κάθε ντέρμπι για ζαλάδες, τάση να λιποθυμήσει, ταχυπαλμίες, αλλά και υπερβολικό άγχος. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι σε εύκολα ματς με μικρομεσαίες ομάδες τη Premier League, η παθούσα δεν παρουσίαζε κανένα από αυτά τα συμπτώματα.

Οι γιατροί στο Trafford General Hospital διέγνωσαν την ασθενή με τη νόσο του Addison. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σπάνιας νόσου είναι η αδυναμία του οργανισμού να παράγει την απαραίτητη κορτιζόλη, μια ορμόνη που ελέγχει τα επίπεδα του στρες.

Ευτυχώς για την 58χρονη, η νόσος είναι ιάσιμη και πλέον μπορεί να παρακολουθεί τα ματς της Γιουνάιτεντ χωρίς άγχος, παίρνοντας το κατάλληλο χάπι στο ημίχρονο κάθε αγώνα.

Σύμφωνα με άρθρο του Dr. Akbar Choudhry στο "British Medical Journal" : "Με χαρά αναφέρουμε ότι η ασθενής δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα στο ματς με τη Σάντερλαντ, όπου στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα πιέστηκε για να ισοφαριστεί ούτε στο ματς με τη Βασιλεία για το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 3-3 στην εκπνοή.

Με άλλα λόγια, αν η ασθενής μας δεν έπαιρνε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, θα ήταν σε αθλία κατάσταση". Αυτό θα πει "αρρώστια για την αγαπημένη σου ομάδα". Δυστυχώς.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου