Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Γκώνιας και… καλά Χριστούγεννα!

Στις 24 Δεκεμβρίου 1997 ο Ηρακλής έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο στον Ολυμπιακό τον… αποκλεισμό από το Κύπελλο, με πρωταγωνιστή τον Τάκη Γκώνια!

Ο “Γηραιός” είχε κατέβει σαν σήμερα στην Αθήνα, για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, με προίκα τη νίκη του με 2-0 στον πρώτο αγώνα στο Καυτανζόγλειο. Καλή ομάδα τότε ο Ηρακλής, με τον Γιώργο Παράσχο προπονητή και το νέο “αστέρι” στην επίθεση, τον 19χρονο Μιχάλη Κωνσταντίνου, δεν είχε φτάσει τυχαία στη νίκη στο πρώτο ματς. Λίγοι, ωστόσο, τον θεωρούσαν φαβορί απέναντι στον Ολυμπιακό του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε αφήσει πίσω του τα πέτρινα χρόνια και ετοιμαζόταν να κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, οι “πολλοί” που έβλεπαν πρόκριση του Ολυμπιακού, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Κι ας ισοφάρισαν οι “ερυθρόλευκοι” το σκορ του πρώτου αγώνα από πολύ νωρίς, λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου. Διότι στο 65’ ο Τάκης Γκώνιας, ο οποίος είχε πάει στον Ηρακλή ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Γιώργου Ανατολάκη, “πλήγωσε” την παλιά του ομάδα, με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ που άφησε άναυδο τον Κυριάκο Τοχούρογλου.
Με τη μείωση του σκορ σε 2-1 ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πια δύο γκολ για να προκριθεί, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν το ψυχικό σθένος να τα κυνηγήσουν. Στο τέλος δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν ούτε τη νίκη, έτσι, για την τιμή των όπλων. Στο 79’ ο νυν προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κέρδισε πέναλτι με το οποίο διαμόρφωσε το 2-2 ο Δανιήλ Παπαδόπουλος. Ο οποίος μερικά χρόνια αργότερα θα έβλεπε τον γιο του, Γιάννη, να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού! Παιχνίδια που παίζει η ζωή… Αλλά μήπως και ο Γκώνιας δεν ξαναγύρισε στον Πειραιά, πεντέμισι χρόνια μετά το χριστουγεννιάτικο κάζο που του επιφύλαξε;


Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-2
(37’ αυτ. Δαν. Παπαδόπουλος, 51’ Αλεξανδρής - 65’ Γκώνιας, 79’ πέν. Δαν. Παπαδόπουλος)
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μαυρογενίδης, Καραταΐδης, Νταμπίζας, Μπάντοβιτς, Γεωργάτος (80’ Γκόγκιτς), Πουρσανίδης (84’ Νινιάδης), Πασσαλής (75’ Καραπιάλης), Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Ίβιτς.
Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Καρκαμάνης, Κυριαζής, Σέμος, Τζούμπα, Ξενίδης, Στολτίδης, Χαντζίδης (61’ Χριστοδούλου), Γιοβάνοβιτς (82’ Ξανθόπουλος), Δαν. Παπαδόπουλος, Γκώνιας, Κωνσταντίνου (72’ Σουκασιάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου