Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η "πεντάρα" του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

Στις 19 Δεκεμβρίου 1982 ο ΠΑΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του επί της ΑΕΚ στην Α' Εθνική.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς θριάμβευσαν με 5-0 επί της ΑΕΚ, η οποία μέχρι εκείνη τη μέρα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας! Το αποτέλεσμα προκάλεσε αίσθηση, όχι μόνο επειδή η "Ένωση" βρισκόταν σε διαμονιώδη φόρμα, αλλά και επειδή η πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τότε ήταν μετριότατη.

Βάσει της εικόνας του ματς το σκορ ίσως να μην έπρεπε να πάρει τέτοια έκταση. Η ΑΕΚ αντέδρασε μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε από τον "γερόλυκο", Γιώργο Κούδα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Και μετά το 2-0 από τον Γιώργο Κωστίκο, στο ξεκίνημα της επανάληψης, "κατέρρευσε".  Η συνέχεια ανήκε στον Χρήστο Δημόπουλο, ο οποίος από την προηγούμενη χρονιά είχε καθιερωθεί στην ενδεκάδα του "Δικεφάλου" του Βορρά.

Με τρία δικά του γκολ ο Ηλείος κυνηγός έφτασε τον δείκτη του σκορ στο ασύλληπτο 5-0 και ο κόσμος άρχισε σιγά-σιγά να του κολλάει το προσωνύμιο "φονιάς".




ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 5-0 (11' Κούδας, 50' Κωστίκος, 61', 70', 85' Δημόπουλος) 

ΠΑΟΚ (Χάιντς Χέερ): Φορτούλα, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Ψαρράς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Τρίμχολντ (78' Βασιλάκος), Δημόπουλος, Κωστίκος, Κούδας (75' Γεωργόπουλος), Γκουερίνο. 

ΑΕΚ (Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι): Αρβανίτης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παραπραστανίτης, Γεωργαμλής, Μπαλής (62' Στυλιανόπουλος), Βλάχος, Αρδίζογλου (46' Κόλεφ), Νικολούδης, Ράντονιτς, Δίντσικος.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου