Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Εστησε» τη... σέντρα

Ακούσιος μάρτυρας «στησίματος» βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον φιλικό αγώνα που είχε δώσει στην Κίνα, τον Ιούλιο του 2007, όταν είχε νικήσει με 6-0 την κινέζικη ομάδα Σεντζέν.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης εκείνης, Χουάνγκ Γιουνγιέ, είχε «στήσει» το στρίψιμο του νομίσματος φροντίζοντας να κάνει τη σέντρα η Σεντζέν! Για την «εξυπηρέτηση» αυτή εισέπραξε 10.000 € από συνάδελφό του διαιτητή που εκπροσωπούσε παράνομο κύκλωμα τζόγου από το Μακάο (άλλοτε πορτογαλική αποικία που από το 1999 περιήλθε στην Κίνα).

Αμφότεροι οι διαιτητές έχουν συλληφθεί και ο Γιουνγιέ, που το 2009 είχε συμπεριληφθεί στην τριάδα των κορυφαίων Κινέζων ρέφερι, ομολόγησε στη δίκη του ότι έχει δωροδοκηθεί για το «στήσιμο» έξι αγώνων κινέζικου πρωταθλήματος και δύο φιλικών αναμετρήσεων (Μάντσεστερ Γ. - Σεντζέν και Φ.Κ. Σίδνεϊ - Σανγκάη). Από τη δραστηριότητά του αυτή αποκόμισε 195.000 € ποσό που υπολείπεται αρκετά των 312.000 € που έχει ομολογήσει ότι εισέπραξε από δωροδοκίες ο επίσης δικαζόμενος, άλλοτε πρόεδρος του κινεζικού Συνδέσμου Διαιτητών, Τσανγκ Γιανκιάνγκ.

Σ' αυτόν τον μαγικό κόσμο επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους ο Νικολάς Ανελκά και ο Ζαν Τιγκανά (ως παίκτης και τεχνικός της Σενχούα Σανγκάη, αντίστοιχα) και ενδέχεται να τους ακολουθήσουν οι Μίχαελ Μπάλακ και Ντιντιέ Ντρογκμπά.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου