Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Στην κορυφή του κόσμου!

Και επίσημα η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου για το 2011, αφού επικράτησε της Σάντος με 4-0 στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων που έγινε στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, υπό την αιγίδα της FIFA.

Εκείνος που ξεχώρισε ήταν για μία ακόμα φορά ο Λιονέλ Μέσι που σκόραρε δύο γκολ και έκανε… άνω κάτω την άμυνα των Βραζιλιάνων, ενώ ο σταρ της ομάδας από την χώρα του καφέ, ο Νεϊμάρ, ήταν η μεγάλη απογοήτευση αν και πολλοί περίμεναν να δουν μία «μάχη» του με τον Αργεντινό.

Γι' ακόμα μία φορά οι «μπλαουγκράνα» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο και πιστοποίησαν πως κανένας δεν μπορεί να την «χτυπήσει». Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μόλις πριν μία εβδομάδα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», δείχνοντας το ποιοι είναι οι κορυφαίοι.

Άνετα «κύλησε» το πρώτο ημίχρονο για την Μπαρτσελόνα, αφού οι Καταλανοί μετά το πρώτο δεκάλεπτο που χρειάστηκαν για να επιβάλουν τον ρυθμό τους με το γνωστό της passing game, «έκλεισαν» την Σάντος στην περιοχή της και δεν άργησε να έρθει το πρώτο γκολ.

Στο 17ο λεπτό οι «μπλαουγκράνα»… έκρυψαν την μπάλα, ο Ντάνι Άλβες έδωσε στον Τσάβι εκείνος κοντρόλαρε με δεξί τακουνάκι, αμέσως έκανε την κάθετη για τον Λιονέλ Μέσι που εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της Σάντος και με ένα «τσίμπημα» πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ράφαελ και έκανε το 1-0.

Εφτά λεπτά μετά και πάλι οι Καταλανοί έκαναν μάθημα «κατοχής της μπάλας», αφού μετά από παράλληλη του Ντάνι Άλβες η μπάλα κατέληξε στον Τσάβι, εκείνος με το κοντρόλ έκανε ταυτόχρονα ντρίμπλα στον Μπρούνο Ροντρίγκο για να πλασάρει τον Ράφαελ στην δεξιά του γωνία για το 2-0.
Ο Φάμπρεγας βρέθηκε τετ α τετ στ' αριστερά της μικρής περιοχής του Ράφαελ, στα μέσα του ημιχρόνου, όμως το γυριστό που έκανε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «σαντάστικο».

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ, αφού προειδοποίησε σκόραρε στο 45ο λεπτό, όταν ο Μέσι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αφού κλείστηκε από τους αμυντικούς, με τακουνάκι βρήκε τον Ντάνι Άλβες στην «πλάτη» του, εκείνος γύρισε στον Φάμπρεγας στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πήγε στον Τιάκο την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Ράφαελ και Φάμπρεγας λίγο πριν την γραμμή πλάσαρε για το 3-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ ωραίο ρυθμό, αφού μόλις στο 46ο λεπτό από επέλαση του Μέσι, ο Φάμπρεγας έκανε πλασέ στην κίνηση, όμως ο Μπρούνο Ροντρίγκο, κόντραρε την μπάλα, από την μικρή περιοχή και παραχώρησε το κόρνερ. Στο 47' είχαμε την πρώτη καλή φάση της Σάντος όταν ο Μπόρχες σέντραρε και η κεφαλιά του Νεϊμάρ πέρασε ψηλά άουτ, ένα λεπτό μετά την φάση του Φάμπρεγας.

Ο Μέσι έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 50', όταν ο Ράφαελ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Αργεντινού από την μικρή περιοχή, ενώ λίγο πιο μετά ο Νεϊμάρ έκανε την μεγάλη φάση. Ο 19 χρονος διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός βρέθηκε τετ α τετ, από κάθετη πάσα του Γκάνσο, όμως το πλασέ του απέκρουσε με τα πόδια ο Βίκτορ Βαλδές.

Στο 80' η Μπαρτσελόνα είχε και δεύτερο δοκάρι στον αγώνα, όταν ο Πέδρο γύρισε για τον Ντάνι Άλβες που σημάδεψε το δοκάρι! Δύο λεπτά μετά ο Μέσι… χτύπησε και πάλι. Ο Ντάνι Άλβες γύρισε στον Αργεντινό, εκείνος πέρασε και τον Ράφαελ, από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 4-0!

ΣΚΟΡΕΡ: 17', 82' Μέσι, 24΄Τσάβι, 45' Φάμπρεγας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 73' Γκάνσο, 75' Ντρασένα – 39' Πικέ, 71' Μασκεράνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΣΑΝΤΟΣ: Ράφαελ, Ντρασένα, Ντουρβάλ, Λέο, Μπρούνο Ροντρίγκο, Ντανίλο (30' Ελάνο), Ενρίκε, Αρούκα, Γκάνσο (82' Ίμπσον), Μπόργκες (79' Άλαν Κάρντεκ), Νεϊμάρ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλδές, Πουγιόλ (84' Φοντάς), Αμπιντάλ, Ντάνι Άλβες, Πικέ (56' Μασκεράνο), Φάμπρεγας, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Τιάγκο Αλκαντάρα (78' Πέδρο), Μέσι



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου