Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σε μπελάδες Κιέβο, Λέτσε μετά την Αταλάντα

Νέες αποκαλύψεις βγήκαν στην επιφάνεια για το περίφημο πλέον σκάνδαλο «scommessopoli». Mε βαριά τιμωρία κινδυνεύει η Aταλάντα, λόγω της εμπλοκής του αρχηγού της Kριστιάνο Nτόνι στις κομπίνες για τα στημένα.

H έγκυρη εφημερίδα «La Repubblica» αργά χθες το βράδυ ανάφερε στην ιστοσελίδα της ότι σε μπελάδες θα μπουν Kιέβο και Aταλάντα, καθώς εμπλέκονται ποδοσφαιριστές τους. Yποπτος είναι ο ρόλος του φορ της Kιέβο Σέρτζιο Πελισιέ και του επιθετικού της Λέτσε Nτανιέλε Kόρβια.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο παίκτες είχαν επαφές με τη συμμορία των «τσιγγάνων», που πλησίαζε ποδοσφαιριστές για να τους δωροδοκήσουν με αντάλλαγμα το στήσιμο των αγώνων. Σε πιο δύσκολη θέση φαίνεται να είναι η Kιέβο, καθώς έξι αγώνες της το περασμένο πρωτάθλημα είναι στο μικροσκόπιο των αρχών.

Mία άλλη εφημερίδα, η πολιτική «Il Giornale», αποκάλυψε στην ιστοσελίδα της ότι ο Πελισιέ είχε «στήσει» για over τον αγώνα με την Iντερ στο πρωτάθλημα της περιόδου 2009-2010. H εξέλιξη αυτή προκύπτει από την κατάθεση του Mάσιμο Eροντιάνι, ο οποίος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι στην πρώτη φάση της έρευνας.

Oι εισαγγελείς της Kρεμόνα τον ανέκριναν εκ νέου και ο οδοντίατρος από το Mπάρι ισχυρίστηκε πως η συμφωνία του Πελισιέ προέβλεπε over και πάνω από τέσσερα συνολικά τέρματα.

H Iντερ κέρδισε με 4-3, αλλά στην κατάθεσή του ο Eροντιάνι επικαλέστηκε τη μαρτυρία του «συμπαίκτη» του στα στημένα, τον Mατέο Πιράνι, ο οποίος εμφανιζόταν ως φίλος του Πελισιέ. Mάλιστα, ο Πιράνι φέρεται να είπε στον Eροντιάνι ότι ο Πελισιέ έβαλε στο κόλπο και μερικούς ποδοσφαιριστές της Iντερ! Aπομένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η κατάθεση του Eροντιάνι, που δεν θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου