Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το τελευταίο πρωτάθλημα του Αυτοκράτορα κόντρα στον «αιώνιο» ΠΑΟΚ!

Το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των Ανδρών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, φέρνει στη μνήμη αξέχαστες στιγμές από τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης.


Κάποιες από αυτές θα σας θυμίσουμε με τα παρακάτω βίντεο γυρνώντας σας πίσω στο τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε ο Άρης. Τη σεζόν 1990-91.

Εκείνη την εποχή το πρωτάθλημα κρινόταν στις τέσσερις νίκες και η σειρά ήταν ισόπαλη 2-2, όταν ο Άρης αντιμετώπισε στο «Αλεξάνδρειο» τον ΠΑΟΚ για τον πέμπτο τελικό. Το σκορ ήταν 85-81, όταν ο Γιαννάκης διέσχισε μόνος του όλο το παρκέ και με λέι απ μείωσε σε 85-83 με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν. Τότε ο Μπάρλοου έκανε λάθος στην επαναφορά του ΠΑΟΚ, ο Γκάλης πάσαρε στον «δράκο και ο τελευταίος με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 86-85, κάνοντας την ολική ανατροπή για τον «Αυτοκράτορα» που έφυγε με το σπουδαίο διπλό (τυπικά γηπεδούχος ήταν ο ΠΑΟΚ, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούσαν το ίδιο γήπεδο).
Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, ο Άρης νίκησε ξανά τον τυπικά γηπεδούχο ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο», επικρατώντας 81-80 με καλάθι και φάουλ του Μπραντ Σέλερς. Έτσι, έφτασε τις τέσσερις νίκες και κατέκτησε το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Αυτό είναι και το τελευταίο πρωτάθλημα του «Αυτοκράτορα» μέχρι σήμερα. Το παιχνίδι, ωστόσο, επισκίασαν μετά τη λήξη του, τα επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με τον διαπληκτισμό ανάμεσα σε Γκάλη και Πρέλιεβιτς να ξεχωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου