Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ντέρμπι!

Οι Έλληνες φίλαθλοι αισθάνθηκαν για λίγο… Άγγλοι, μια και λίγες ώρες πριν τον ερχομό του 1979 παρακολούθησαν ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!


Κόντρα στις παραδόσεις μας, η ΕΠΟ όρισε κανονικά αγωνιστική στις 31 Δεκεμβρίου 1978 κι έτσι οι φίλαθλοι κόντεψαν να αλλάξουν τη χρονιά στα γήπεδα! Όταν, μάλιστα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να συνέβαινε.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Πειραιώτες με σκορ 3-2, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές, με γκολ του Μάκη Κατσαβάκη και του Χούλιο Λοσάντα, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη την απάντηση με γκολ του Όσκαρ Αλβαρέζ που ήρθαν πέντε λεπτά μετά από αυτά των “ερυθρολεύκων”!

Το γκολ που πέτυχε ο Μιχάλης Κρητικόπουλος στο 53’ και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, αλλά όπως φαίνεται καθαρά και στο βίντεο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση οφσάιντ.        

                                                                                             
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3
(20’, 43’ Αλβαρέζ - 15’ Κατσαβάκης, 38’Λοσάντα, 53’ Κρητικόπουλος)

Παναθηναϊκός (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Γιαννακούλας, Κίζας, Κόβης, Βακάλης, Λιβαθηνός, Ελευθεράκης (58’ Κατσιάκος), Γκομέζ, Βάγκνερ (69’ Γονιός), Αλβαρέζ.                                    
Ολυμπιακός (Τόζα Βεσελίνοβιτς): Αρβανίτης (46’ Κελεσίδης), Κυράστας, Καραβίτης, Στ. Παπαδόπουλος, Βαμβακούλας, Κατσαβάκης, Περσίας, Περόνε (59’ Καλτσάς), Λοσάντα, Γαλάκος, Κρητικόπουλος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου