Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πάνε πίσω οι διαγωνισμοί για τα φρουτάκια

Μετατίθενται χρονικά προς τα πίσω οι διαδικασίες των διαγωνισμών για τις ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές, τα λεγόμενα φρουτάκια.

Αυτό υποστήριξε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόασή του ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος προανήγγειλε ότι θα προωθηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παραταθεί η 12μηνη προθεσμία διεξαγωγής των διαγωνισμών διότι η επιτροπή θα πρέπει προηγουμένως να καθορίσει το πλαίσιο και να εγκρίνει τις τεχνικές προδιαγραφές των διαγωνισμών.

Οπως είναι φυσικό όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο και δεν μπορούν να εξαντληθούν στο υπάρχον χρονικό πλαίσιο. Ο κ. Γιαννακόπουλος υπενθύμισε ότι «από τις 35.000 μηχανές οι 16.500 θα πάνε στον ΟΠΑΠ και τις υπόλοιπες ο Οργανισμός θα τις δημοπρατήσει με δημόσιο διαγωνισμό και θα τις διαθέσει σε 8 έως 10 παρόχους».

Παράλληλα, ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παίγνια θα προωθηθεί με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό πολλές βελτιώσεις, οι οποίες αυτήν τη στιγμή τελούν υπό επεξεργασία.

«Η αγωνία όλων και η δική μου είναι για τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Η Ρυθμιστική Αρχή έχει πολύ μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια όχι για να πετύχουμε προστατευτικές ρυθμίσεις, αλλά για να ξεκινήσει η ίδια η Αρχή να λειτουργεί», σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε ότι δουλειά της επιτροπής είναι να οργανώσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινείται ο νόμιμος στοιχηματισμός, ο τζίρος του οποίου αυτή την ώρα υπολογίζεται στη χώρα μας στα 15 δισ. ευρώ συνολικά. «Δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε την εφαρμογή κανόνων, καθώς επίσης και ότι δεν θα ξεπλένεται μαύρο χρήμα», τόνισε με έμφαση, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι από τα 15 δισ. ευρώ του συνολικού τζόγου στη χώρα τα 7 δισ. περίπου είναι παράνομα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου