Η νίκη της Λιόν επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κινητοποίησε τις γαλλικές αρχές και συγκεκριμένα την «ARJEL» που ερευνά την στοιχηματική κίνηση στο online ποντάρισμα.
Η έρευνα δεν έδειξε τίποτα μεμπτό, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή του διαδικτυακού στοιχήματος της Γαλλίας, αλλά και με την UEFA που με την σειρά της εξέδωσε κι ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
«Η UEFA γνωρίζει από τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για το ματς της Λιόν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η UEFA είναι ευαισθητοποιημένη και φροντίζσει για την ακεραιότητα στις δικές της διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Champions League και την έχει σε απόλυτη προτεραιότητα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα παιχνίδια.Η έρευνα δεν έδειξε τίποτα μεμπτό, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή του διαδικτυακού στοιχήματος της Γαλλίας, αλλά και με την UEFA που με την σειρά της εξέδωσε κι ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
Εχουμε εφαρμόσει επίσης ένα σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης (BFDS) και το χρησιμοποιούμε ως «όπλο» κατά των στημένων αγώνων. Ενα σύστημα το οποίο ελέγχει 29000 ματς κάθε σεζόν, συμπεριλαμβανομένων όλων των αγώνων της UEFA και χρησιμοποιεί τα δεδομένα από περισσότερες από 400 στοιχηματικές εταιρίες.
Το σύστημα λοιπόν δεν μας έδειξε κάτι ύποπτο. Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει δείξει τίποτα το ύποπτο ή κάτι παράξενο, δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό».
Το ένοχο παρελθόν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Το όνομα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, βέβαια, δεν εμπλέκεται πρώτη φορά σε περίεργο αποτέλεσμα αγώνα.
Για όσους, ενδεχομένως, το αγνοούν, η άλλοτε ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου έχει εμπλακεί και σ' άλλες υποθέσεις με τα αδέλφια Μάμιτς που ελέγχουν τα πάντα στην ομάδα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η γερμανική αστυνομία είχε ερευνήσει το 2009 σε συνεργασία με την UEFA τις δραστηριότητες του προέδρου της Ντιναμό, Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του και νυν τεχνικό διευθυντή της ομάδας του Ζάγκρεμπ ήταν ύποπτοι για το «στήσιμο» τριών παιχνιδιών.
Συγκεκριμένα, για την ήττα με 3-0 από την Άρσεναλ στα προκριματικά του Champions League το 2006, με τον τερματοφύλακα των Κροατών, Ιβάν Τούρινα να ευθύνεται στα δύο γκολ, την νίκη με 3-0 στον τελικό Κυπέλλου του 2009 με αντίπαλο την Χάιντουκ Σπλιτ, από την οποία αποβλήθηκαν δύο παίκτες και της καταλογίστηκε ένα πέναλτι και την νίκη με 3-0 επί της Τιμισοάρα το 2009.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου