Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτος Ολυμπιακός, 3-2 την Άρσεναλ στο Λονδίνο

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα όνειρα των πιο παθιασμένων οπαδών του πέρασε κυρίαρχος από το Λονδίνο και ρίχνοντας στο καναβάτσο του «Εμιρέιτς» την Άρσεναλ, της οποίας επιβλήθηκε 3-2 με μεγάλη εμφάνιση κυρίως σε επίπεδο τακτικής, ανέτρεψε τα βαθμολογικά δεδομένα στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα προηγήθηκαν τρεις φορές, ισοφαρίστηκαν μόνο δύο και κάπως έτσι πήραν όχι απλά την πρώτη νίκη αλλά μόλις το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία, όπου μετρούσε 12 σερί ήττες. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε στη δεύτερη θέση και την επόμενη αγωνιστική, με νέο θετικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ θα γίνει φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στους "16".



ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ

Ο Σίλβα είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι της Άρσεναλ και παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν είναι υπερβολή αλλά ούτε και ασέβεια αν λεχθεί ότι νίκησε τον μεγάλο Αρσέν Βενγκέρ, που φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια στο τιμόνι των "κανονιέρηδων".

Οι γραμμές του ήταν κοντά, οι αλληλοκαλύψεις διαρκείς, το τρέξιμο "έξυπνο" και όχι άσκοπο και κάπως έτσι όλες οι κεντρικές "αρτηρίες" στο παιχνίδι της Άρσεναλ "βούλωσαν".

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαιξαν "κλεφτοπόλεμο" αλλά πήγαν να πάρουν το ματς στα ίσα και το πέτυχαν με τρόπο εμφατικό, έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες διακριθέντες και τον Καμπιάσο να αποδεικνύει την παγκόσμια κλάση του καλύπτοντας κάθε κενό στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, στην οποία ουσιαστικά έπαιζε ως τρίτο στόπερ σε φάση άμυνας στην περιοχή.


ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αφού αντιπαρήλθαν μια σχετική πίεση στο πρώτο εικοσάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν για πρώτη φορά το ούτως ή άλλως ψυχρό απόψε Λονδίνο με τον Πάρντο στο 33΄, όταν το σουτ του Κολομβιανού έξω από την περιοχή βρήκε στο πόδι του Τσάμπερλεϊν και ξεγέλασε τον Οσπίνα, που δεν είχε πάντως οπτικό πεδίο.

Η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 35΄ με σουτ του Γουόλκοτ από πλάγια αριστερά, με τον Ρομπέρτο πάντως να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο αν έπεφτε σωστά, αλλά η πειραϊκή ομάδα σόκαρε ξανά τους φίλους των γηπεδούχων στο 40΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη ο νεαρός διεθνής έδωσε πολλά φάλτσα στο χτύπημα, ο Οσπίνα αιφνιδιάστηκε, η μπάλα πέρασε τη γραμμή και έτσι έγινε το 1-2.

Η Άρσεναλ έφτασε σε δεύτερη ισοφάριση στο 65΄ με κεφαλιά του Σάντσες, σε φάση που ο Χιλιανός πήδησε ανενόχλητος αφού Ομάρ και Μποτία δεν βρίσκονταν στη φάση.

Πριν κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί της Άρσεναλ το γήπεδο σίγησε ξανά από το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στο 66΄ με τον δεινό σκόρερ Φινμπόγκασον, που πήρε την πάσα του Πάρντο και με έξοχο πλασέ νίκησε πάλι τον Οσπίνα και έγραψε μια πολύ όμορφη σελίδα στην ιστορία της ομάδας του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου