Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Όρια των μπουκ – Γιατί βάζουν και πώς να τα αποφύγετε

Σκοπός κάθε εταιρείας είναι το κέρδος, γι’αυτο και οι μπουκ δεν «αγαπούν» τους πολύ κερδισμένους, μεθοδικούς ή επαγγελματίες παίκτες. Αρκετές εταιρείες εάν είχαν τη δυνατότητα θα σας έκλειναν το λογαριασμό εφόσον ανήκατε σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, όμως για λόγους αδειοδότησης και υστεροφημίας, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, το αποφεύγουν.

Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουν τους «αντιπαθητικούς» παίκτες; Χαμηλώνοντας τα όρια στα πονταρισματα ή τα πιθανά κέρδη τους και ωθώντας προς την..εθελούσια έξοδο. Μάθετε τους πιο σημαντικούς λόγους που ο λογαριασμός σας μπορεί να «φάει» όρια και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.



1. Μονά Στοιχήματα

Είναι δεδομένο ότι οι εταιρείες δεν «συμπαθούν» τους παίκτες που παίζουν μονά στοιχήματα. Ο λόγος είναι πως το προσδοκόμενο κέρδος από αυτή την κατηγορία παικτών είναι μικρότερο συγκριτικά με τους παίκτες που παίζουν παρολί. Ποιός είναι ο λόγος; Ο παίκτης αποφευγεί με τα μονά τον πολλαπλασιασμό της γκανιότας, μέσω της οποίας ο μπουκ έχει εξασφαλισμένο κέρδος. Σκεφτείτε με απλά λόγια ότι σε ένα μόνο παιχνίδι θα παίξετε με γκανιότα 6% ενώ στη δυάδα το ποσοστό θα πολλαπλασιαστεί!



2. Περίεργα Πονταρίσματα στα μονά στοιχήματα

Σκεφτείτε ότι είστε ο trader μίας εταιρείας και βλέπετε το ακόλουθο ποντάρισμα:
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης – over2.5 1.70 358.36€.
Τι θα σκεφτόσταν; Γιατί ο παίκτης δεν πόνταρε 360 ή 355 ευρώ. Αυτόματα μπαίνετε στο μάτι της εταιρείας και θεωρείστε (εν δυνάμει) arber, ειδικά αν ο λογαριασμός είναι καινούργιος. Η παραπάνω τακτική πονταρίσματος θεωρείται ύποπτη για την εταιρεία και δείχνει arbitrage, ακόμα και αν δεν είναι. Ο λογαριασμός σας μπαίνει αυτόματα στο «μικροσκόπιο» και η επανάληψη τέτοιων πονταρισμάτων θα οδηγήσει αυτόματα το λογαριασμό σε όρια ή ακόμα και στο κλείσιμο.



3. Σύστημα πονταρίσματος στα μονά στοιχήματα

Οι εταιρείες δεν συμπαθούν τους παίκτες που ποντάρουν με συστήματα αυξητικού πονταρίσματος. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή συστήματατα πονταρίσματος, όπως για παράδειγμα διππλασιασμός κεφαλαίου τα οποία σας δίνουν ένα περιθώριο να κερδίσετε 1 στα 4 στοιχήματα ή 1 στα 5 κοκ. Εσείς βάζετε το αρχικό κεφάλαιο και η «γεννήτρια» υπολογίζει το ποντάρισμα σας το οποίο έχει συνήθως δεκαδικά ψηφία. Μετά από μερικά πονταρίσματα αυτόματα ο λογαριασμός μπαίνει σε επιτήρηση και το τμήμα των traders εξετάζει το παικτικό σας προφίλ. Εάν θεωρηθείτε «επαγγελματίας» αυτόματα θα δείτε τα όρια σας να ελαττώνονται δραματικά.



4. Το φύλο σας

Έστω ότι είστε ο μπουκ και βλέπετε ένα λογαριασμό σε γυναικείο όνομα να ποντάρει μεγάλα ποσά. Αυτόματα μπαίνετε στο μικροσκόπιο, γιατί είναι ανήκετε σε μία ξεχωριστή κατηγορία παικτών και θεωρείστε ύποπτος για χρησιμοποίηση λογαριασμού τρίτου προσώπου. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν γυναίκες οι οποίες τοποθετούν μεγάλα πονταρίσματα όμως σίγουρα ο αριθμός είναι περιορισμένος.



5. Ποσοστό επιτυχίας και ποσό κέρδους

Υπάρχει ένα ποσοστό παικτών που ο λογαριασμός τους έχει λιμιταριστεί παρά το γεγονός ότι δεν κάνουν arbing. Οι εταιρείες τους βάζουν όρια γιατί είναι καλοί παίκτες, κερδίζουν δηλαδή μεγάλο ποσοστό των μονών στοιχημάτων που τοποθετούν. Σπανιότερα οι εταιρείες μπορεί να λιμιτάρουν έναν παίκτη που κέρδισε μία φορά ένα μεγάλο ποσό ή έφτασε πολλές φορές κοντά στο να κερδίσει.



6. Ποντάρισμα σε λάθος αποδόσεις

Αρκετές φορές μία εταιρεία μπορεί να προσφέρει από σφάλμα του λογισμικού λανθασμένη απόδοση. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, κυρίως άπειροι, οι οποίοι μόλις δουν την παικτική ευκαιρία τρέχουν να την αγοράσουν ελπίζοντας ότι το στοίχημα τους δεν θα ακυρωθεί. Σκεφτείτε απλά πόσοι ακόμα παίκτες είδαν το λάθος και έτρεξαν να αγοράσουν την απόδοση. Το στοίχημα αυτόματα θα πάρει πολλαπλάσιο ποντάρισμα και ο trader, έστω και αν δεν το αντιληφθεί την ίδια στιγμή, στη συνέχεια θα ακυρώσει το στοίχημα. Εάν είστε νέος παίκτης το πιο πιθανό είναι ο λογαριασμός σας να «φάει» όριο γιατί οι λάθος αποδόσεις εμφανίζονται συνήθως στα προγράμματα arbitrage. Στις Βρετανικές εταιρείες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία δικαιούται να ακυρώσει ένα στοίχημα όταν αυτό παρεκλίνει κατά 25% από την πραγματική απόδοση, διαφορετικά ο παίκτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον IBAS.



7. Ανάληψη κερδών

Εάν έχετε ένα κερδοφόρο σερί επιτυχιών μην αναλήψετε αμέσως τα κέρδη. “Η τουλάχιστον όχι ολόκληρο το ποσό. Αφήστε στο λογαριασμό τουλάχιστον το 25%, διαφορετικά αυτόματα η εταιρεία σας βάζει στην «μαύρη» λίστα εφόσον βλέπει ότι δεν θα της «γυρίσετε» ποτέ πίσω τα κέρδη σας. Είναι προτιμότερο οι αναλήψεις να γίνονται τμηματικά έστω και εάν δεν παίζετε.



8. Χώρα προέλευσης

Οι εταιρείες κατηγοροποιούν κάθε χώρα. Για παράδειγμα οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής έχουν περισσότερους bonus hunter ή «ύποπτους» λογαριασμούς απ’τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αυτόματα οι λογαριασμοί θα έχουν και μικρότερα όρια.



9. Η ρευστότητα του ανταλλακτήριου

Όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα υπάρχουν πολλές business-to-business εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν να διοχετεύσουν την υποχρεώση στο ανταλλακτήριο. Όταν στη Betfair δεν υπάρχει ρευστότητα αυτόματα βάζουν όρια στην αγορά.



10. Επιμονή σε ένα ποντάρισμα, ειδικά σε μη δημοφιλή αγορές/παιχνίδια

Πολλές φορές βλέπετε δυνατά ένα σημείο και προσπαθείτε να ποντάρετε ένα σεβαστό ποσό. Μόλις επιλέγετε τοποθέτηση στοιχήματος βλέπετε ότι τα όρια είναι μικρότερα και αποστέλλεται το αίτημα σας στον trader ο οποίο θα δεχτεί ή όχι το ποντάρισμα. Εάν το αίτημα σας απορριφθεί και εσείς επιμένετε να προσπαθείτε αυτόματα γίνεστε στόχος. Ειδικά εάν το στοίχημα κερδίσει και επαναλάβετε την ίδια τακτική σε πολλά στοιχήματα. Ο λόγος είναι πως η εταιρεία σας θεωρεί καλό παίκτη και το ποντάρισμα σας αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να «διώξει» την υποχρέωση.



Τips για να αποφύγετε τα γρήγορα όρια

  •     Στα μεγάλα πονταρίσματα τα ποσά να είνα ακέραια, χωρίς δεκαδικά ψηφία.
  •     Μετά από ένα κερδοφόρο σερί, καλό θα είναι να χάνετε κάποια στοιχήματα στον συγκεκριμένο μπουκ για να βγαίνει ο λογαριασμός από το «μικροσκόπιο». Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στοιχήμα που θεωρείτε ότι θα χάσει στην εταιρεία που κερδίζετε συνέχεια και να το καλύψετε είτε στο ανταλλακτήριο είτε σε κάποια άλλη εταιρεία.
  •     Αποφύγετε τα συστήματα διππλασιασμού. Εάν θέλετε υποχρεωτικά να παίξετε με σύστημα αύξησης πονταρίσματος να προτιμάτε περισσότερες εταιρείες.
  •     Εάν κερδίζετε συνεχώς η αύξηση του υπολοίπου σας θα συνοδευτεί με όρια. Για να επιμυκήνετε την «αντοχή» του λογαριασμού σας μην κάνετε ανάληψη όλου του ποσού μετά από ένα κερδοφόρο σερί. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε ανάληψη σας στην τράπεζα η εταιρεία πληρώνει μία προμηθεία ακόμα και εάν δεν σας τη μεταβιβάζει. Προτιμάτε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπου δεν υπάρχουν χρεώσεις στην ανάληψη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου